Kouvolan Pallolyöjät oli tyly vieras Ilkka Areenalla. Se suorastaan musersi vaisun JymyJyssiporukan. Kouvola teki loistavalla vaihtolyöntipelillä tilanteita solkenaan, ja IMG_3724 (2)oli kotijoukkuetta parempi kaikilla sisäpelialueilla. Tosiasiassa pelin ratkaisu tapahtui jo avausjakson kolmannessa vuorossa, kun KPL iski vastustamattomilla välilyönneillä peräti kahdeksan juoksua. Tästä ei JymyJussit toipunut ja lopputulos 0-2 (3-10, 2-8) oli täysin ansaittu.

Kouvola avasi pelin räväkästi. Se jarjesteli kärjellä pesät täyteen ja toinen yritys tuotti tulosta. Vimpelistä Kouvolaan täksi kaudeksi siirtynyt Matias Rinta-aho iski pallon kakkospuolelle ja Anssi Lammila juoksi 0-1.  JymyJussit vastasi toisessa vuorossa, kun Jukka-Pekka Vainionpää viimeisenä lyöjänä löi kupperin kolmospuolelle ja Tuomas Raunio juoksi tilanteeksi 1-1.

Kolmannessa vuorossa alkoi Kouvolan tykitys. Tommi Mäentausta meni vastustamattomasti kentälle, Lammila siirsi hänet kakkoselle ja Juho Hacklin pomputti kolmoselle. Tämän jälkeen oli mörssärien vuoro. Ensin Sami Toikka löi kakkospuolelle väliin ja Mäentausta juoksi, sitten asialla oli Rinta-aho, jonka lyönti upposi väliin kolmospuolelle. Kotiin juoksi Lammila. Jokeri Ossi Meriläinen löi puolestaan kolmospuolelle ja Matti Saukko IMG_3683 (2)juoksi. Seuraava jokeri Pasi Kokkonen löysi tilaa samasta paikasta. Joni Rytkönen kirmaisi kotiin. Toisella lyöntikierroksella Toikka iski kolmosjatkeelta läpi tuloksena kunnari ja Hacklinin tuoma tavallinen. Kun vielä Matti Latvala löi ja Toikka toi kolmospuolen välilyönnillä 8-1:aan ja Konsta Hyötyläisen näpäyksellä Saukko juoksi kotiin oli tilanne jo 1-9.

Viimeisessä vuorossa Matias Rinta-aho kotiutti vielä Haclinin jälleen välilyönnillä kakkoskopparin eteen. JymyJussien viimeinen sisävuoro toi vähän lohtua. J-P Vainionpään keskisaumalyönnillä Severi Piispanen ehti kotiin ja Tero Viinämäen välilyönnillä Miika Anttila. Näi jakson päätteksi taululla oli lukemat 3-10 vieraille.

Kouvolan hurmosta

Kouvolan hurmos jatkui myös toisella jaksolla. Jo avausvuorossa se siirtyi 3-0 johtoon IMG_3740 (2)Toikan, Meriläisen ja Hyötyläisen lähes identtisillä kakkospuolen välilyönneillä. Kotiin juoksivat Mäentausta, Hacklin ja Saukko. Ossi Meriläinen lisäsi JymyJussien tuskaa toisessa vuorossa lyötyään vieraiden neljännen. Kotiin juoksi Teemu Nurmio. Kolmannessa vuorossa heräsi jussileirissä pieni toivon pilkahdus. Antti Kuusiston lyönti meni keskeltä läpi ja mies kiersi kunnarin. Vainionpää kotiutti hänet kupperillaan ja tilanne oli 2-4.

Kolmannen lopussa sattui muuten hyvin pelanneelle JymyJussien kopparille Veli-Pekka Yli-Hirvelälle musta hetki. Matias Rinta-ahon keskikenttälyönti lipsahti räpylän alta taka-aitaan tuloksena kunnari ja kolme tavallista. Kotiin ehtivät Lammila, Hacklin ja toikka. Tähän taittui JymyJussien selkäranka ja peli oli taputeltu.

Parhaat

IMG_3716 (2)Kentän paras oli Kouvolan kolmoskoppari Juho Hacklin (5/5). Hän vaihtoi etenijöitä pompuillaan sadan prosentin tehoilla ja tuhosi etenijöitä pesille hurjilla tappoheitoillaan. Saldona oli myös neljä tuotua juoksua. Sasu Toikka (7/10) löi 1+3 ja toi kolme juoksua. Hieno esitys. Matias Rinta-ahon (9/13) päivä oli myös erinomainen. Tuloksena kunnari ja peräti seitsemän tavallista juoksua. Nuorukainen palkittiin ykköspalkinnolla. Myös joukkueen lukkari Joni Rytkönen (3/4) kuului onnistujiin. Lukkaripeli oli tehokasta ja syötöt sopivan hankalia JymyJussien pelaajille. Kouvolan tehokkuutta osoittaa se, että joukkue löi 23:sta kolmostilanteesta 18 juoksua.

JymyJussien ykkösenä palkittiin jälleen kerran Jukka-Pekka Vainionpää (5/9). Hän löi viidestä kolmostilanteesta kolme juoksua. Tero Viinamäki (8/10) oli häntäkin tehokkaampi. Saldona yksi lyöty juoksu ja joukkueen ainut onnistuja vaihtotilanteissa. Veli-Pekka Yli-Hirvelä (6/9) meni kentälle tehokkaasti, mutta saattajat epäonnistuivat . Antti Kuusisto (5/8) löi kunnarin, mutta oli muuten kohtalaisen vaisu.

IMG_3734 (2)Kommentit

Kouvolan pelinjohtaja Eero Pitkänen ihasteli joukkueensa kotiutustehoja.

– Tehtiin hyvin tilanteita ja sitten uskomaton lyöntipeli 18 kautta 23 kotiutuksissa oli ihan loistotulos, johon ei usein päästä. Yksi ulkokentän lipsahdus tuosta Matiaksen (Rinta-aho) kumurasta, mutta kaikki muut olivat aika lailla ottamattomia.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Mikko Hylkilä oli huolissaan JymyJussien tilanteesta. Sekä sisä- että ulkopeli tökkii nyt pahasti.

– Kouvola oli erittäin vahva ja juoksi täysin tilanteita. Eihän me päästy ollenkaan mukaan. Nuo prosentit kertoo, että oli koko ajan takatilanne ja sitten löivät hienosti palloa väliin. Meillä edelleen jatkuu se, että ulkopeli ei ole kovin vahvaa ja omassa sisäpelissä on vaikeuksia. Ei me saada tällä hetkellä toimimaan hommaa ja tasoero kärkijoukkueisiin on kova.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *