Jyväskylän Kirittäret näytti Seinäjoen Maila-Jusseille mikä on tasoero naisten superin kärkijoukkueen ja keskikastin välillä. Kaikkiaan neljä kunnaria ja 16 tavallista juoksua osoittaa, että Kirittäret taistelee vahvasti vuoden 2016 Suomenmestaruudesta. Kun runkosarjaa on jäljellä neljä kierrosta, jyväskyläläisille riittää runkosarjan voittoon kaksi pistettä.

IMG_4000Aino-Kaisa Mantere löi ottelussa kunnarin ja viisi tavallista juoksua

Seinäjoen Maila-Jussit Jyväskylän Kiri 0-2 (0-8, 2-12)

Maila-Jussit pysyi avausjaksolla Kirittärien kyydissä yhden vuoroparin. Toisessa vierasjoukkueen jokeri Aino-Kaisa Mantere löi ajolähdössä pallon kakkosrajasta aidan alta parkkipaikalle. Tuloksena oli kunnari ja kolme tavallista juoksua. Virpi Hukka jatkoi kolmosluukusta ja Mira Kolehmainen juoksi 0-5:aan. Lopullisen niitin jaksovoitolle löi Emma Nieminen, joka jälleen rokotti kakkosrajasta. Pallo vieri parkkipaikalle, Nieminen kiersi kunnarin ja kotiin ehtivät myös Hukka sekä Laura Määttä. 0-8 numerot jäivät jakson lopputilanteeksi ja kuvaavat hyvin pelin voimasuhteita. Maila-Jussit ei saanut kuparista rikki.

Maila-Jussit johtoon

IMG_4026Toinen jakso alkoi jälleen tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue siirtyi avausvuorossa 1-0 johtoon, kun Leena Sippolan lyönti poltti kolmospolttaja Marjukka Urpelaisen hyppysissä ja Emmi Laine kiirehti kotiin. Jussien iloa ei kestänyt kauan, sillä jo toisessa vuoroparissa Niemisen kääntö ykköstilanteessa kakkosrajaan yllätti kotijoukkueen kakkosvahti Laura Nurmelan. Pallo kiiti jälleen aidan alta parkkipaikalle ja Niemiselle toinen kunnari. Hukka kiersi ykköseltä kotiin ja Kirittäret johti 2-1. Urpelainen lisäsi vielä välilyönnillä johtoa yhdellä juoksulla. Kolmannessa vuorossa Mantere löi kakkoskopparin eteen ja Iina Valkeejärvi kakkosjatkeelle.

Neljänteen vuoroon lähdettiin vieraiden 1-5 johtoasemassa. Siinä Kirittäret kaunisteli lukemat Valkeejärven kakkosluukun puhkaisulla  sekä Mantereen, Kira Anderssonin ja Viivi Kainlaurin lyönneillä 1-12:een. Valkeejärven läpilyönti tuotti kunnarin ja kolme tavallista.

Maila-Jussit pystyi omalla sisävuorollaan kaventamaan yhdellä juoksulla, kun Piritta Kärnä kotiutti Emmi Laineen.

Parhaat

Kentän ykkönen oli peräti kaksi kunnaria ja kolme tavallista iskenyt kirittärien Emma Nieminen (12/15). Aino-Kaisa Mantereen (6/9) tehot olivat kunnari ja viisi tavallista sekä Iina Valkeenjärven (5/7) kunnari ja neljä tavallista. Kirittärien ulkopeli oli kauttaaltaan erinomaista, liikkuvaa ja tehokasta. Mikään yllätys ei olisi, jos Nalle Viljasen johtaman joukkueen kaulaan pujotettaisiin syksyllä kultaisen mitalit.

– Ei esitys ihan täydellinen ollut. Oli siinä muutama epäonnistunutkin suoritus. Merkistä ei onnistuttu kotiuttamaan, vaan lähes kaikki tulivat läpäreillä. Ulkopelikin oli riittävää tähän peliin, Emma Nieminen totesi vaatimattomasti.

IMG_4019Jussien ykkösellä palkittiin ykkösvahti Silja Syrjälä (3/6). Hän oli niitä harvoja Maila-Jusseja, joka onnistui pääsemään kärkenä kentälle. Kakkospalkinnolla muistettiin kotijoukkueen molemmat juoksut tuonutta kolmoskoppari Emmi Lainetta (4/6).

– Meidän sisäpeli ei oikein pyörinyt mitenkään. Siitä kertoo se, että lähdin aika monta kertaa kärkenä kentälle.Ulkona räpylästä annettiin tosi paljon, lähes puolet, Silja Syrjälä harmitteli.

Pelinjohtajat

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen oli syystä tyytyväinen oman joukkueensa otteeisiin.

– Sisäpeli oli vahvaa, mutta ulkopelistä on tullut vähän huolimatonta. Me oltiin katsottu paikat, mihin hyökätään takatilanteissa. Mantereelta hyvä lyönti rajaan, kun kerkesi hyvin Härkösen matalaan syöttöön. Niemisen lyönti oli hieno kääntö rajaan. Siihen olen tyytyväinen, että tarvitaan enää kaksi pistettä runkosarjan voittoon, joka on meidän välitavoite, Viljanen pohdiskeli.

Maila-Jussien viuhkamies Jari Mäkeläkään ei aivan maataan tappion takia ole myymässä. Hän näki omiensa pelissä paljon hyvääkin.

– Liian paljon annettiin läpilyöntejä. Viimeisellä lyönnillä Mantere ei saa missään tapauksessa lyödä läpi. Harmittaa tosi paljon, mutta meillä ei näitä kärkiporukoita vastaan ulkopeli kestä. Me pelattiin jaksojen alut ihan OK, mutta peli muuttuu oleellisesti, kun taululla on isot lukemat. Olihan meillä hienoja lyöntejä tuossa lopussa, mutta Kirittärien kopparit pistävät kroppaa likoon ja katkaisevat ne. En minä ihan ole meidän sisäpeliin pettynyt, Mäkelä lohdutteli.

– Erkki Valtamäki –

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *