Viime kauden naisten ykköpesiksen kaksi kärkijoukkuetta Seinäjoen Maila-Jussit ja Kankaanpään Maila kohtasivat nyt superpesiksessä Ilkka Areenalla. Maila oli tyly vieras ja suorastaan murskasi kotijoukkueen. Loppunumerot 0-2 (0-3, 1-16) kertovat kaiken olennaisen. Kankaanpää oli kaikessa Maila-jusseja vahvempi. Nähdyn IMG_3541 (2)perusteella voi povata Mailalle menestyksekästä kautta, jopa taistelua mitaleista.

Ensimmäinen jakso oli vielä kohtuullisen tasainen, vaikka Kankaanpää aloitti juoksutehtailun toisessa vuorossa Elisa Salosen kotiuttaessa ensin Emilia Itävalon ja perään Niina Jokisen. 0-3 lukemat iski taululle samassa vuorossa Annika Koivuniemi tuojana Johanna Käkönen. Kankaanpään tiivis ulkokenttä piti Seinäjoen flikat kurissa loistavilla vastaantuloilla ja tehokkailla heitoilla. Yksi avausjakson näyttävimmistä suorituksista oli ykkösvahti Itävalon aivan kotipesän kaarelta suoritettu tappoheitto kolmoselle. Sellaista harvoin näkee naisten peleissä.

Toisella jaksolla Kankaanpää laittoi ison vaihteen päälle ja tulosta syntyi. Salonen ja Koivuniemi siirsivät vieraat avausvuorossa 0-2 johtoon juoksijoina Laura ja Niina Jokinen. Toisessa vuoroparissa Johanna Käkösen veto yllätti Maila-Jussien ulkokentän tuloksena kunnari tyhjään kenttään. Jenni Kemppainen kotiutti vielä Käkösen ja tilanne oli 04. Kolmas vuoro mursi lopullisesti kotijoukkueen selkärangan. Kentän hahmo Ella Kaasinen löysi tilaa kolmosluukusta ja pallo kiiti niin pitkälle, että Koivuniemi juoksi kotiin ja Kaasinen itse kiersi kunnarin.

SMJ KaMa (2)Kankaanpään sisäpeli aukesi tämän jälkeen lopullisesti ja juoksuja tuli solkenaan. Tehokkain oli lappajärveläislähtöinen jokeri Piritta Kärnä, joka tyhjensi pajatson ajolähdössä. Kemppainen, Jokinen ja Koivuniemi juoksivat kotiin ja Kärnä tuuletti kolmosella kunnaria. Kun Taiju Ollila kotiutti Kärnän ja Anu Kiviharju Itävalon, komeilivat taululla lukemat 0-12. Neljännessä vuorossa juoksutehtailua jatkoivat vuorollaan Salonen, Kaasinen, Koivuniemi ja Kärnä. Jussien tullessa viimeisen kerran sisään Maila johti jo 0-16.

Maila-Jussien lukkari Krista Tyynelä pystyi avaamaan kotijoukkueen juoksutilin vasta viimeisessä smj kama 2 (2)sisävuorossa. Juoksun toi Kaisaleena Rautakorpi. Kankaanpää loi pelissä 28 kolmostilannetta Maila-Jussien seitsemään vastaan. Se kuvaa hyvin joukkueiden välisiä voimasuhteita.

Parhaat

Kankaanpää Mailan ykkönen oli 1+1 lyönyt ja kolme tuonut Ella Kaasinen (7/9). Kassinen oli tehokas myös ulkokentällä etulukijan paikalla. Kakkopalkinnon sai neljä juoksua lyönyt Elisa Salonen (4/7). Jokeri Piritta Kärnä (6/9) oli mailan varressa tehokas lyötyään 1+4. Ulkokentän kuningatar oli ykkösvahti Emilia Itävalo.

Jussien ykköspalkinnon vei Jonna Ojanen (3/5) ja kakkospalkinnon ainoan juoksun lyönyt lukkari Krista Tyynelä.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *