Seinäjoen JymyJussien superpesiskausi ei ole ollut lähellekään sitä, mitä odotettiin. Mitalisuosikkina kesään lähtenyt jussijoukkue on IMG_7232 (2)taapertanut pelistä peliin unten mailla. Ulkopeli on ollut lähes luokatonta ja sisäpelissä etenkin kakkostaival on osoittautunut liian vaikeaksi. Yksi kauden harvoista onnistujista kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä kuvasikin tilannetta viimeisen pelin jälkeen osuvasti.

– Meidän tasomme on juuri nyt tässä. Mitä sitä selittelemään. Sarjassa oli kahdeksan meitä parempaa joukkuetta.

Toki kauteen on osunut hyviäkin hetkiä, mutta niitä on aina seurannut pudotus maan pinnalle. Yli-Hirvelän lisäksi lähes puhtaat paperit saa Tero Viinamäki, joka on pitänyt ulkopelissä porukkaa pystyssä vaikeina hetkinä. Jukka-Pekka Vainionpäätä voi pitää onnistujana, vaikka juoksumäärä viime kauden lyöjäkuninkaalla tippui huomattavasti. Osasyynä tähän oli tilanteiden vähyys. Junioreista Tero Tyynelä otti pitkän harppauksen eteenpäin ja on tulevaisuuden luottopelaajia.IMG_7816 (2)

Pelin kulku

Pattijoen Urheilijoita vastaan pelatussa matsissa ei kovin kummoisia panoksia ollut. Raahelaisilla tosin olisi voitolla ollut mahdollisuus nousta runkosarjan seitsemänneksi ja saada puolivälierävastustajaksi Vimpelin sijaan Joensuu.

Pattijoki avasi juoksutilin ensimmäisessä vuorossa, kun Topi Kososen maanuoliainen yllätti Jussien polttolinjan ja Harri Kolehmainen ehti kotiin. Vieraiden toisen juoksun toi Jussi Kemilä vapaalla. JymyJussit kuittasi ensimmäisen tasoittavalla. IMG_7740 (2)Antti Kuusisto iski pallon kolmosluukusta läpi ja kotiin kirmaisivat niin Veli-Pekka Yli-Hirvelä kuin Ville Viitakin.

Jakson ratkaisu tapahtui jo toisessa vuorossa. Ensin Kososen laakalyönti painut kolmossaumasta koppareille ja Kolehmainen syöksyi kotiin. Heti perään oli asialla Antti Korhonen, joka löi samaan saumaan. Jakson loppulukemat 2-4 toi Jussi Kemilä.

Kotijoukkue herää

Toiselle jaksolle tuli taisteleva kotijoukkue. Se ei halunnut hävitä viimeistä peliään, eikä näin tuottaa kotiyleisölle enää lisää pettymystä. IMG_7802 (2)Joukkueen herättäjä oli kentän toiseksi nuorin pelimies Tero Tyynelä. Hänen nollatilannelyöntinsä puhkoi kakkosrajan ja meni hilan alta aina Ruukintielle saakka. Nuorukainen kiersi kauden toisen kunnarinsa ja toi JymyJussit peliin mukaan. Kun Tero Viinamäki vielä iski kaimansa kakkospuolen kumuralla kotiin, oli tilanne jo 2-0. Ilari Siutla lisäsi johdon neljännessä 3-0:een kolmoskoppari Timo Kallion eteen suuntautuneella kumuralla. Juoksun toi Yli-Hirvelä. Pattijoki ei pystynyt juoksutiliaan toisella jaksolla avamaan ja mentiin supervuoroon.

JymyJussien sisävuoro oli jo jäämässä tuloksettomaksi, kunnes esiin nousi toinen nuorukainen Markus Hallasuo. Hänen vastustamaton kupperinsa painui kolmospuolelle väliin ja Ville Viita juoksi 1-0. IMG_7788 (3)Pattijoen tasoittavalla Timo Ehrola iski pallon kolmosluukusta läpi, mutta paloi aivan kolmospesän kynnyksellä. Vieraat eivät onnistuneet juoksujen teossa ja näin voitto jäi Seinäjoelle 2-1 (2-4, 3-0, 1-0).

Parhaat

Seinäjoen ykkönen oli kunnarin iskenyt ja muutenkin hyvää lyöntipeliä esittänyt Tero Tyynelä (9/12).

– Joukkueen kanssa sovittin, että lähdetään nauttimaan tämä viimeinen peli. Se tuotti mulle tulosta enemmän kuin normaalisti eli hyvin kulki. Kyllä me odotettiin paljon enemmän tältä kaudelta, mutta ei voi mitään. Näin kävi tällä kertaa. En osaa näin nopeasti sanoa, mistä tämä johtui. Meillä on nyt aikaa miettiä, mikä siinä meni pieleen ja sitten korjaillaan syksyllä ja talvella ensi kautta varten, Tyynelä suunnitteli.

Tero Tyynelän kausi jatkuu vielä nuorten superpesiksen mitalipeleissä, mihin JymyJussit on jo tiensä raivannut. Kakkospalkinnolla muistettiin toista nuorten superissa kauttaan jatkavaa IMG_7754 (2)Severi Piispasta (2/6). Veli-Pekka Yli-Hirvelä (6/8) oli totutun tehokas kentälle menijänä ja toi kaksi juoksua. Antti Kuusiston (6/10) saldo oli kaksi lyötyä juoksua ja erinomainen ulkopeli. Tero Viinamäki (4/7) löi juoksun ja pelasi jälleen loistavan pelin polttolinjassa. Jukka-Pekka Vainionpää (4/5) kunnostautui nyt vaihtolyöjänä, mutta jäi ilman kotiutustilanteita.

Topi Kososen hallintaa

Pattijoen Urheilijoiden ja koko kentän kunkku oli lukkari Topi Kosonen (5/6). Hän löi kaksi juoksua ja johti vieraiden ulkopeliä lautasen äärestä suveneeriin tapaansa.

 IMG_7743 (3)– Ihan ei täyttä puristusta saatu eikä saanut kotijoukkuekaan. Meillä on pleijareitten odottelua ja kaveri odottaa kauden päättymistä. Vaikka yritettiin ladata kaikki niin alitajunnassa oli se, että ylihuomenna alkaa tosipelit. Meille passaa hyvin, että puolivärierissä tulee Vimpeli vastaan. Ollaan voitettu kaikki kolme kärkijoukkuetta. On mukava lähteä Vimpeliin, missä on vastassa huippuporukka ja heillä on paine, tyytyväinen Kosonen pohdiskeli.

Pattijoen kakkosella palkittiin hyvin kentälle mennyt ja varmasti vaihtanut Paavo Pelto (5/7). Jussi Kemilä (5/6) toi kaksi juoksua ja oli vaihtopelissä erehtymätön. Myös Timo Kallio (6/9) voi olla päiväänsä tyytyväinen. Kärki Harri Kolehmainen (2/2) aloitti hyvin ja toi kaksi juoksua, mutta joutui jo avausjaksolla siirtymään luultavasti loukkaantuneena jokeriksi.

Pelinjohtajat

JymyJussien pelinjohtaja Mikko Hylkilää ei luonnollisesti viimeisen ottelun voitto lämmittänyt. Alavireisesti mennyt kausi panee miettimään kaikenlaista.

IMG_6259– Ei lämmittänyt. Aika pieni asia isossa kuvassa tämä viimeinen peli. Kyllä me on epäonnistuttu tässä kaudessa. Ensimmäinen homma seuraavien vikkojen aikana on huotia homma ihan läpikotaisin auki. Miettiä mi8tä itse kukin on tehnyt ja jättänyt tekemättä. Varmasti pelinjohdossa ja valmennuksessa on tehty virheitä. Meidän pitää kaikkien tarkastella tekemisiämme ja miettiä jatkotoimenpiteitä siihen. Floppikausi ei jätä selittelyille sijaa, hyvin pettynyt Hylkilä tiivisti.

Pattijoen pelinjohtaja Jari Törmänen suuntasi katseet jo tiistaina alkaviin puolivälieriin ja vastustaja Vimpelin Vetoon.

IMG_7770 (2)– Ekajaksolla oli vielä tunnetta pelissä, mutta kyllähän se lopahti sen jälkeen. Läpsyttelyä peli oli molemmin puolin, Kun pelistä puuttuu tunne niin pelin taso oli melko heikko. Tiistaita kohti nyt mennään. Jos silloin ei tunne nouse, niin silloin ei kannata pesistä pelatakaan. Vielä ei ole tehty Vimpelin varalle pelikirjaa. Oma tekeminen on se pääjuttu ja meidän uskallus pelata. Vimpeli on kova porukka sekä sisällä että ulkona. Me emme voi lähteä katselemaan mitä kaveri tekee, vaan meidän pitää hyökätä sekä sisällä että ulkona, luottavainen Törmänen listasi.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *