Koskenkorvan Urheilijoiden ja Seinäjoen JymyJussien välinen paikalliskamppailu oli yksi kauden erikoisimmista. Pelistä ei puuttunut vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Ottelun upeimmat suoritukset nähtiin avausjaksolla. Muutaman pelin huilannut Koskenkorvan jokeritykki Mikko Mahlamäki palasi joukkueeseen sisuntuneena ja oli hurjassa iskussa. Heti avausvuorossa Mahlamäen rajaleikkuri löysi tien Antin monttuun ja Toni Marjamäki sekä Tuomas Tallbacka ehtivät kotiin. Läpilyönti toki mieni hiukan myös Mikko Vainionpään piikkiin, jonka räpylän kautta lyönti sirvahti monttuun.

IMG_6284JymyJussien tasoittava vuoro alkoi räväkästi, sillä kärkilyöjä Veli-Pekka Yli-Hirvelä iski pystärillä pallon samaan Antin monttuun kuin Mahlamäki. Pallon meni niin syvälle montun pohjalle, että tuloksena oli kunnari tyhjään kenttään. Myös tässä läpärissä ulkokentäälä oli oma osuutensa, sillä pallon sirvahti nyt Jouni Koskelan räpylästä. Jussit tasoitti tilanteen 2-2:een jo kakkoslyöjä Ville Viidan toimesta. Viita löi lyöntinsä kohden kakkoskoppari Antti Pukkista, joka aikaili kiinniotossaan ja Yli-Hirvelä nopeana miehenä karkasi kotiin.

IMG_6290Tämän jälkeen alkoi seinäjokelaisten todellinen tykitys. Antti Kuusisto ja Tero Viinamäki järjestelivät ajotilanteen ja ensimmäisenä sitä ryhtyi purkamaan Mikko Vainionpää. Lyönti suuntautui kohden kakkosvahti Koskelaa, joka yritti ahnehtia kahta paloa astumalla ennen heittoa kakkospesään. Viita oli kuitenkin nopeampi ja syöksyi kotiin niukasti ennen Koskelan tappoheittoa. Seuraavana ajoa tuli purkamaan Jukka-Pekka Vainionpää. Viuhuva isku kolmosluukusta maisemiin ja kotiin kiitivät niin Kuusisto, Mikko Vainionpää kuin Tuomas Raunio. Vainionpää itse ehti kakkoselle. Tilanne oli JymyJusseille jo 2-6.

Tämäkään ei riittänyt hurmioon päässeelle jussilaumalle. Mikko Vainionpää lyönti putosi aivan takarajalle kolmosnurkaan eikä Mikko Kytömäki ehtinyt sitä pysäyttää. IMG_6334Yli-Hirvelä toi jo kolmannen juoksunsa samassa vuorossa ja perässä Viita muutti lukemat jo 2-8:een. Vainionpää itse ehti kakkoselle. Yhteensä kymmenen juoksua ensimmäisessä vuorossa ei superpesiksessä ihan tavanomaista ole.

Sama tahti jatkui JymyJussien toisessa sisävuorossa. Mikko Vainionpää kolmossaumalyönti meni koppari Kytömäelle, jonka palautusheitto ei tavoittanut Kossun lukkari Juho Hakomäen räpylää ja Kuusisto syöksyi 2-9:een. Vieraiden kymmenennen juoksun löi jokeri Markus Hallasuo Mikko Kytömäen räpylän kautta. Tero Viinamäki kiersi lyönnillä kakkoselta kotiin saakka.

Kossu kaventaa

IMG_6326Koskenkorva pystyi kaventamaan kolmannessa vuorossa kahdella juoksulla. Ensin Jere Dahlström löi kakkosrajanäpin, jolla Jouni Koskela juoksi kotiin. Mikko Vainionpään palautusheitto meni Ville Viidan ohi ja Juuso Myllyniemi toi tilanteen 4-10:ään. JymyJussit vastasi omalla sisävuorollaan kahdella juoksulla. Mikko Vainionpään ykkösrajanäppi riittää kotiuttamaan Yli-Hirvelän. Se oli Vainionpään viides lyöty ja Yli-Hirvelän neljäs tuotu juoksu. Markus Hallasuo löi toisen henkilökohtaisen juoksun kakkospussista ja kotiin kirmaisi Tuomas Raunio. Näin tilanne oli ennen Kossun viimeistä sisävuoroa JymyJusseille 4-12.

IMG_6314Koskenkorva intoutui viimeisessä vuorossa todelliseen juoksuiloitteluun ja tuli kahden juoksun päähän. Jouni Koskela juoksi kolmospesän harhaheitolla 5-12:een. Dahlströmin kolmospesään kohti suuntautunut näpäys saatteli Myllyniemen kotipiiriin. Sitten asialla oli jälleen lyöjämörssäri Mikko Mahlamäki. Raju veto kakkosluukkuun ylätti Jussien ulkokentän ja kenttä rullasi. Kotiin ehtivät Antti Pukkinen sekä Jouni Oja-Lipasti ja Mahlamäki kiersi Dahlströmin ohittaen kunnarin. Tilanne oli jo 9-12. Juho Hakomäki pääsi ensimmäisen kerran ottelussa mailan varteen ja iski heti keskikupperilla Tuomas Tuohisaaren kotiin. Siihen homma jäi ja JymyJussit pystyi viemään avausjakson mielenkiintoisien vaiheiden jälkeen 10-12.

Jussien hallintaa

Toinen jakso alkoi JymyJussien merkeissä. Mikko Vainionpää löi avausvuorossa kuudennen juoksunsa kotiuttamalla kumuralla tappimiehen yli Ville Viidan. Toisessa vuorossa Jukka-Pekka Vainionpää löi pelin neljännen juoksunsa. Yli-Hirvelä toi kakkossaumalyönnillä pelin viidennen juoksunsa. Vieraat lisäsivät johdon 0-3:aan kolmannessa, kun Viita juoksee ykköspesän harhaheitolla kotiin. 0-4 syntyi jälleen Mikko Vainionpään mailasta. Kolmospuolen kumura kotiuttaa Kuusiston ja tietää konkarille jo seitsemättä lyötyä juoksua.

IMG_6329Vainionpää lyö vielä samassa vuorossa Viidan tuomana kahdeksannen juoksunsa kupperilla keskelle kenttää. Kossu aloitti kolmannen tasoittavalla avausjakson tyyliin takaa-ajon, joka tuotti  ensin Marjamäen tuomana vapaataivaljuoksun, ja perään Jouni Oja-Lisasti yllätti kolmospuolen pompulla Jussien ulkokentän. Myllyniemi toi tilanteen 2-5:een. Jussit pystyi viimeisessä lisäämään johtonsa 2-6:een, kun Tuomas Raunion pystäri yllätti Kossun kolmoskoppari Kytömäen ja mies kiersi tyhjään kenttään kunnarin.

Koskenkorvan takaa-ajo jatkui viimeisessä sisävuorossa. Dahlströmin pussari kakkospuolelle riitti ja Tuohisaari juoksi 3-6:een. Pelin viimeisen juoksun löi Mikko Kytömäki, jonka keskipomppu riitti saattelemaan Myllyniemen kotiin. Näin JymyJussit otti Koskenkorvalta tärkeät kolme pistettä lopputuloksella 0-2 (10-12, 4-6).

Parhaat

JymyJussien ykkönen oli peräti kahdeksan juoksua iskenyt Mikko Vainionpää (9/12), joka sai kuulla koskenkorvalaisyleisön ilkkumiset muka vanhuudesta. Ikä ei miestä ainakaan sisäpelissä pidätellyt.

IMG_6343– Laskentatavasta riippuen minä päästin 4-7, että pikkusen jäin plussalle. Pelinjohtaja v…li niin paljon pelin jälkeen, että minä en sitte jatkossa enää lyökään, minä vaan päästän niitä. Kolme pinnaa oli se, mitä nyt oli tässä tärkeää. En tiedä mitä televisioihmiset ja yleisö tästä tykkää menikö yli vai ei, mutta kyllä nyt oli tapahtumia kylliksensä, joukkueensa sankari Vainionpää kertoili pelin jälkeen.

JymyJussien kakkonen oli kunnarin tyhjään kenttään iskenyt ja satapronssisesti kentälle mennyt sekä viisi juoksua tuonut kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä (10/12). Muutenkin vieraiden kärkiviisikko oli vahvassa iskussa. Kakkoslyöjä Ville Viita (8/10) löi juoksun ja saatteli Yli-Hirvelää tehokkaasti. Kolmonen Antti Kuusisto (8/8) ei yleisön ilkkuilusta piitannut, vaan pelasi kakkostilanteen vaihtajana sataprosenttisen pelin ja toi kolme juoksua. Nelonen Tero Viinamäki (3/6) onnistui kolmosvaihdoissa myös sadan prosentin tehoilla. Tuomas Raunio (6/12) löi kunnarin tyhjään kentään ja viiletti pesänvälin tuulipään tavoin. Jukka-Pekka Vainionpään (5/10) saldo oli tänään neljä lyötyä juoksua ja Markus Hallasuon (3/6) kaksi lyötyä.

Kotijoukkueen tähti oli joukkueeseen palannut jokerilyöjä Mikko Mahlamäki (7/9), joka löi kahdesti pallon Antin monttuun. Mahlamäen tehot olivat 1+4.

IMG_6313– Kovasti tehty töitä, kun kokoonpanosta on oltu pois ja näyttää tuottavan tulosta.  Tosi tyytyväinen olen omaan peliin, vaikka sinänsä oli kyllä erikoinen peli. Olisi toivonut, että lyödyt, jotka löin olisivat riittäneet johonkin pisteeseen, mutta ei tällä kertaa, tyytyväinen Mahlamäki sanaili.

Koskenkorvan kakkospalkinnon vei lähinnä hyvän ulkopelinsä ansiosta Tuomas Tuohisaari (5/10). Mies meni myös tehokkaasti kentälle. Antti Pukkinen (5/6) oli vaihtolyönneissään lähes erehtymätön. Jere Dahlströn (7/9) löi kolme, mutta jäi nyt hiukan kakkosjokeri Mahlamäen varjoon. Toni Marjamäki (6/7) oli kakkoskärjen ykkösvaihtaja ja toi kaksi juoksua.

Pelinjohtajat

Seinäjoen pelinjohtaja Mikko Hylkilä ei peitellyt tyytyväisyyttään omiensa sisäpeliin, vaikka ulkopelivirheet hiukan kismittivät.

IMG_6259– Tärkeät kolme pistettä. Emme ole tänä vuonna päässeet useasti yli 20 kolmostilanteen ja nyt niitä tuli 31. Meillä oli selkeä ajatus, miten lähdetään rakentamaan tilanteita. Vähän pidensin keulaa, Viinämäki neloseksi. Sain Mikollekin (Vainionpää) enemmän kotiutuspaikkoja. Oli tänään erinomaisessa lyönnissä, kahdeksan lyötyä. Tottakai ulkopelissä sattui ja tapahtui tänään, mutta kolme pistettä on ainut, mikä merkitsee ja siihen olen erittäin tyytyväinen, pelinjohtaja Hylkilä analysoi omiensa peliä.

Koskenkorvan Urheilijoiden virkaveli Tomi Niskaselle ei tietenkään tappio maistunut.

IMG_6267– Kyllä meillä jäi tänään kuti piippuun. Ei päästy henkisesti läheskään sille tasolle, mitä nämä pelit vaatii. Jussit oli paremmin latautunut peliin, vai menikö meillä tänään vähän ylikin. Ulkopeli oli heikkoa kauttaaltaan. Saatiin hyvä startti pelille, kun Mikko (Mahlamäki) löi 2-0:een ja sitten lasketeltiin. Hölmöilyä meillä omassa ulkopelissä. Kotiuttaminen oli erinomaista tänään. Siihen pitää olla tyytyväinen ja Mikko tuli takaisin kokoonpanoon ja 1+4. Siihen olen tosi tyytyväinen. Vastustajille on annettu kolmessa viimeisessä pelissä 106, että jotakin pitäisi tapahtua, pettynyt Niskanen analysoi.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *