Seinäjoen JymyJussit ei antanut Pattijoen Urheilijoille juoksuakaan superpesiksen keskikastin joukkueiden yhteenotossa Ilkka Areenalla. Koleassa kevätsäässä siutla ilari (2)pelattua ottelua ei voi hyvällä tahdollakaan pitää korkeatasoisena. Kumpikaan joukkue ei esittänyt mitään erikoista. Varsinkin raahelaiset olivat yllättävän vaisuja. Loppunumerot 2-0 (1-0, 4-0) kuvaavat hyvin pelin voimasuhteita.

Ensimmäinen jakso ratkesi vasta kolmannessa vuorossa. Tero Viinamäen lyönti painui kakkoskopparin eteen ja Ilari Siutla toi jakson ainokaisen juoksu.

Toisella jaksolla Siutla yllätti ykköstilanteessa Pattijoen koppariparin ja pallo painui taka-aitaan asti. Lyöjä kiersi kunnarin ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä toi juoksun. Toisessa vuoroparissa Mikko Vainionpään kolmospuolen sivallus vei kotijoukkueen 3-0 johtoon. Ilari Siutla toi jo kolmannen juoksunsa. Kolmannessa vuorossa Raahella oli oma etsikkoaikansa, kun Topi Kosonen, Antti Korhonen ja Jussi Markus yrittivät kotiutusta. Juoksut jäivät tulematta, ja JymyJussit varmisti 4-0 jaksovoiton Jukka-Pekka Vainionpään kupperilla. Kotiin kirmaisi liukas kärki Yli-Hirvelä.

Kommentit

Sorruimme heikkoon sisäpeliin. Ulkona kuitenkin pelattiin hyvin. Ei annettu mitään ilmaiseksi, sisäpeli oli liian heikkoa ja lapsuksia yli-hirvelä 2tuli liikaa, Pattijoen ykköspalkittu Timo Kallio harmitteli.

– Pelaaminen maistui tänään hyvältä. Pelattiin ulkopeliä tosi hyvin ja etenkin Viidan Ville pelasi lukkarina hienon pelin. Ulkopelin voitto tämä oli meille tänään, JymyJussien kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä summasi.

Pelinjohtajien kommentit olivat kaksijakoiset. Pattijoen Jari Törmänen ei omiaan silitellyt, kun taas Seinäjoen virkaveli Mikko Hylkilä kehui omiensa ulkopeliä vuolaasti.

–  Sisällä me tukehduttiin. Ei päästy kentälle eikä tullut peräkkäisiä onnistumisia. Tuli jos jotakin sekaannuksia merkissä, ei tehty takavaihtoja ja niistä vähistä kolmostilanteista tuli kahta paloa. Siutlan lyönti ratkaisi toisen jakson eikä me saatu omaa peliä auki missään vaiheessa, Törmänen harmitteli.

– Oikestaan ensimmäisen kerran tänä vuonna tuossa ulkopelissä hallinnan tunnetta. Se on ollut vähän levotonta, mutta nyt se oli hyvää. Villeltä ( Viita) iso tason nosto ja me tarvitaan Villeä huippuiskussa. Viinämäeltä syöksykopin haku ja Kuusisto haki hyvin pieniä. Loistavia suorituksia, siihen täytyy olla tyytyväinen, Hylkilä suitsutti.

Parhaat

viita ville (2)JymyJussien ehdoton ykkönen oli 1+1 lyönyt ja kolme juoksua tuonut Ilari Siutla (8/13). Mies jäi jostakin syystä pyttykerholta huomioimatta. Ykköspalkinnon vei varmasti kentälle mennyt ja kaksi juoksua tuonut Veli-Pekka Yli-Hirvelä (6/7). Kakkospalkinnon pokkari etukentän luuta Antti Kuusist0 (4/6). Kuusiston ulkopelityöskentely on ihailtavaa. Heitot lähtevät nopeasti ja terävästi. Lukkari Ville Viita parantaa peli peliltä. Nyt myös syötöt pysyivät hyvin lautasessa ja näppien haku oli tehokasta. Myös Tero Viinamäen otteet niin sisällä kuin ulkona olivat erinomaisia.

Pattijoen ykkönen oli kolmoskoppari Timo Kallio (6/7). Hän paikkasi hyvin kärkietenijä Paavo Pellon paavo pelto (2)(3/6) vaisun päivän. Lukkari Topi Kososella (2/9) ei ollut paras päivä sisällä, mutta ulkona hän oli entisensä, yksi Suomen huippulukkareista. Kosonen pokkasi kakkospalkinnon. Jussi Kemilä (6/7) teki vieraiden tilanteet ja olisi ansainnut palkinnon. Pattijoen ongelmana on kotiuttajien puute. Lyöjäjokeria ei ole lainkaan ja kotiutusvastuu jää liiaksi Antti Korhosen (2/5) ja Kososen harteille. Korhonen ei tänään onnistunut. 

JymyJussit siirtyi voittonsa myötä sarjan kolmospaikalle vain pisteen päähän kärkikaksikosta Vimpeli-Joensuu.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *