IMG_3025JymyJussien kärki Tuomas Raunio ja Kirin lukkari Perttu Hautala kuuluivat joukkueidensa parhaimmistoon JymyJussien voittaessa kotonaan 2-0 (1-0, 2-1).

Seinäjoen JymyJussien ja Jyväskylän Kirin superpesisottelu Ilkka Areenalla ei lajin hienouksia tarjonnut. Ilmaispeli oli houkutellut paikalle kauden ennätysyleisön, 2374 katsojaa. JymyJussit oli sen verran parempi, että ansaitsi niukan 2-0 voiton. Samalla seinäjokelaiset nousivat 14 pisteellään sarjataulukossa jo neljännelle sijalle Vimpelin, Sotkamon ja Hyvinkään jälkeen. Kiri puolestaan pitää perää kolmella pisteellä.

Seinäjoen JymyJussit – Jyväskylän Kiri 2-0 (1-0, 2-1)

Ensimmäinen jakso oli kummallekin vaikea. Tilanteiden luominen tihkasi, ja kakkospesä tuntui olevan saavuttamaton paikka. Kiriltä se onnistui paremmin, sillä Kimmo Carlson meni kärkenä hyvin kentälle ja IMG_3003Miikka Matikka saatteli hänet pompulla kakkoselle sataprosenttisesti. Sitten tuli tenkkapoo, sillä Juho Määttälällä ei ollut paras päivänsä. Kotijoukkueen tilanteiden rakentelu lässähti jo ykkösvaihtoon, sillä Ville Viita ei nyt onnistunut vaihtolyönneissään. Tuomas Raunio oli kärjessä tehokas.

Kiri sai avausjaksolla juoksijan kolmoselle viidesti ja JymyJussit kolmesti. Kirin kotiuttajat Jukka Latvala ja Jani Karppanen eivät olleet parhaassa iskussa. Etenkin Latvalan ruuti oli märkää. Kolmesta yrityksestä yksikään ei tuottanut tulosta.

Jakson ratkaisu tapahtui vasta JymyJussien viimeisessä sisävuorossa, kun IMG_3071Jukka-Pekka Vainionpään kupperi upposi Kirin kenttään ja Raunio syöksyi jakson voittojuoksun.

Sama tahti jatkuu

Toisella jaksolla jatkui sama tahti. Kiri teki tehokkaammin tilanteita. Etenkin kärkikaksikko Carlson-Matikka oli oivalla pelipäällä. JymyJussit meni avausvuorossa 1-0 johtoon, kun Kirin polttolinja palautti huolimattomasti Samu Sarren lyönnin ja Raunio toi johtojuoksun. Kotijoukkueen tilanteiden rakentelu onnahteli edelleen ja se sai kehitettyä vain neljä kolmostilannetta Kirin viittä vastaan.

Jukka-Pekka Vainionpää löi kolmannessa vuorossa JymyJussit 2-0 -johtoon kolmospuolen kupperillaan. Juoksun toi Toni Marjamäki. Samassa vuorossa Joonas Riikilä oli tehdä aikamoisen tempun. Hän siirteli viimeisenä lyöjänä Vainionpään ykköseltä kolmoselle, mutta kotiutus meni niukasti pitkäksi. Kirin kymmenestä kolmostilanteesta vain yksi johti juoksuun. Jani Karppanen onnistui kaventamaan 2-1:een kolmospuolen kumurallaan. Miikka Matikka syöksyi kotiin.

IMG_3091Tähän jakson juoksut jäivät, ja peli päättyi loistavasti lukkarina pelanneen Ville Viidan korkeaan tolppaan ja Pasi Rajalan puolittaiseen hutilyöntiin.

Parhaat

JymyJussien ykköseksi noteerattiin ehkä kauden parhaan lukkaripelinsä pelannut Ville Viita (3/8). Sisäpeli häneltäkään ei nyt onnistunut edellisten pelien malliin.

IMG_3100– Tukkoista oli sisäpeli tänään. Onneksi meidän isoin mörkö (Vainionpää) tulee sitten, kun tilanne on päällä lyömään juoksuja. Kyllä saadaan paljon Jukkista kiittää tänään. Ulkopeli kyllä oli ihan loistavaa. Siihen pitää olla tyytyväinen. Hyvä ulkopeli mahdollistaa meille voittoja sarjan edetessä. Oma ulkopeli oli parasta tälle kesälle, mutta sisäpelissä vastaavasti oli kesän huonoin peli, Viita analysoi.

Kakkosena palkittiin hyvin kolmosvaihdot hoitanut Jani Pylkkä (2/3). Joukkueen tärkein lenkki oli edelleen Jukka-Pekka Vainionpää (5/5). Nyt saldona oli kaksi lyötyä juoksua. Myös Tuomas Raunio (6/7) oli kärjessä tehokas ja toi kaksi juoksua. Toni Marjamäki (5/8) voi myös olla päiväänsä tyytyväinen. Saldona yksi tuotu juoksu ja varma ulkopeli.

Jyväskylän Kirin selkeä ykkönen oli Miikka Matikka (6/6). Hänen pomppupelinsä oli sataprosenttista.

IMG_3003 – kopio– Pelattiin taas aika huonosti ja kyllä siinä taas huomasi tuossa pelissä, että toinen joukkue on voittanut pelejä ja toinen hävinnyt. Ei me hirveen lähellä taaskaan oltu voittoa. Vähän joskus tuntuu, että uskokin loppuu. Haluaisi auttaa enemmän, mutta ei tiedä mitä vois tehdä, pettynyt Matikka purki pelin jälkeen.

Kärki Kimmo Carlson (5/6) eteni liukkaasti, mutta matka tyssäsi viimeistään kolmoselle. Lukkarin tonttia hoidellut Perttu Hautala (6/6) oli tehokas sekä sisällä että ulkona. Hänet palkittiin kakkospalkinnolla. Jukka Latvalalla (2/8) oli tänään synkkä päivä. Kaikki neljä kotiutusyritystä epäonnistuivat.

Pelinjohtajat

JymyJussien pelinjohtajalla Mikko Vainionpäällä oli aihetta tyytyväisyyteen etenkin ulkopelin osalta.

IMG_3043– Viidan Ville oli jäätävä, että nollatilanteesta se lähti kaverin hankaluus. Niillä on nopeita jätkiä ja kentälle meno oli haastavaa. Muutama räpylävirhe sinne meilläkin mahtui, mutta ainahan niitä tulee, että ulkopeli oli todella hyvää. Sisäpeliä sotki se, että vastustajan lukkari (Perttu Hautala) oli myös todella hyvä. Meillä on ollut hurja viikko, parituhatta kilometriä takana. Huilataan nyt pikkusen ja sunnuntaina Kankaanpäähän, tyytyväinen Vainionpää pohdiskeli.

Kirin pelinjohtaja Petri Kaijansinkko kiitteli myös joukkueensa ulkopeliä.

IMG_3096– Ulkopeli oli tänään ajoittain erinomaisella tasolla. Tässä ei kannata kovin paljon alkaa surkuttelemaan mitä ulkopelissä tapahtuu, sillä se on lukkari Hautalan johdolla agressiivista ja hyvää. Saatiin pidettyä vähissä tilanteissa kaveri. Seitsemän kolmostilannetta näyttää kotijoukkue saaneen eli se on onnistuneen ulkopelin merkki. Meillä taas on kotiutusyrityksiä kymmenen eli enemmän kuin kaverilla, mutta ei se hirveästi lohduta tässä tilanteessa. Pistetili ei karttunut tänään ja sillä selvä, pettynyt Kaijansinkko kommentoi.

Erkki Valtamäki

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *