Seinäjoen JymyJussien mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin ovat enää ohuen oljenkorren varassa. Käytännössä ne murenivat lähes olemattomiin Koskenkorvan Urheilijoille kärsityn 1-2 (3-4, 4-2, 0-1) kotitappion myötä. Kun sarjasta on jäljellä kaksi kierrosta JymyJussit on kymmenentenä viisi pistettä kahdeksantena olevan Jyväskylän Kirin perässä. Kun vastassa on enää Sotkamo vieraissa ja Pattijoki kotona, niin tehtävä on liki mahdoton.

IMG_7153 (2)

Pelin kulku

JymyJussit siirtyi ensimmäisessä vuorossa 1-0 johtoon Mikko Vainionpään loistavalla kakkosrajanäpäyksellä. Veli-Pekka Yli-Hirvelä syöksyi kotiin. Kossu tuli tasohin omalla sisävuorollaan Mikko Kytömäen pompun noustua yli vastaantulleen Tero Viinamäen ja Jouni Koskela kiersi kakkoselta kotipesään asti. Toisessa vuorossa Jussien Jukka-Pekka Vainionpää iski tutun kupperinsa kolmoskoppari Kytömäen eteen, ja Mikko Vainionpää juoksi tilanteen 2-1:een.

Toisen vuoroparin tasoittavalla tapahtui jakson ratkaisu. Kossun jokeri Jere Dahlstömin kova keskikenttälyönti painui JymyJussien kopparien välistä aina taka-aitaan saakka. Tuomas Tuohisaari ja Jouni Oja-Lisasti ehtivät kotiin samalla kun Dahlström kiersi kunnarin. Kotijoukkue pystyi vielä kaventamaan 3-4:een Mikko Vainionpään kolmospuolen kumuran saatellessa Ville Viidan kotipesään. Näin ensimmäinen jakso meni ansaitusti Koskenkorvan Urheilijoille, ja JymyJussien mahdollisuudet pudotuspeleihin huononivat ratkaisevasti.

Kotijoukkue piristyy

Toinen jakso alkoi Koskenkorvan vahvalla painostuksella. Se siirtyi avausvuorossa jo 0-2 johtoon. Ensin Toni Marjamäki vaihtoi kärkietenijä Koskelan kolmoselle ja heti perään kotiin kakkoskoppari Yli-Hirvelän eteen painuneella lyönnillä. Mikko Mahlamäki puolestaan löysi viimeisenä lyöjänä pallon mentävän reiän JymyJussien kakkossaumasta ja Marjamäki juoksi tilanteeksi 0-2.

IMG_7226 (2)JymyJussien vastaus tuli samassa vuorossa, kun Antti Kuusiston kopiksi tarkoitettu lyönti tippui ulkopelaajan räpylästä kenttään ja Viita karkasi kotiin. Jussien tasoitus tuli seuraavassa vuorossa J-P Vainionpää mailasta. Täydellinen kakkosrajanäppi saatteli Viidan jo kolmannen kerran kotiin. Vainionpään maila puhuu uudelleen kolmannessa vuorossa. Läpilyönti kolmosluukusta, ensimmäisen superpesisottelunsa pelanneen Juuso Vuorenmäen räpylän alta, varmisti sekä Tuomas Raunion että Yli-Hirvelän kotitaipaleen. Näin kotijoukkue vei toisen jakson juoksuin 4-2.

Supervuoron ratkaisu

JymyJussit teki heti supervuoron alkuun kaksi paloa korvalaisista ja hallitsi peliä selvästi. Koskenkorva pystyi kuitenkin kehittelemään hännällä IMG_7255 (2)takatilanteen ja kauden ensimmäisen pelinsä ulkokentällä pelannut Tuomas Tallbacka löi Jouni Mäen kolmospuolen kupperilla kotiin. JymyJussit ei pystynyt hyvistä yrityksistä huolimatta saamaan miestä kotiin, joten supervuoro meni 0-1 Koskenkorvalle.

Kossu onnistui tänään paremmin kotiutuksissa, sillä se pystyi lyömään miehen kotiin yhdestätoista kolmostilanteesta peräti seitsemän kertaa. Kotijoukkue löi samat seitsemän juoksua, mutta kolmostilanteita oli peräti 21.

Parhaat

Koskenkorvan ykköseksi noteerattiin lähinnä loistavan ulkopelinsä ansiosta kakkospolttaja Tuomas Tuohisaari (6/10).

– Me haluttiin voittoa enemmän. Korvalla oli tilanne toisinpäin eli me oltiin lampaita, ei JymyJussitkaan huono ollut, mutta me oltiin vähän parempia. Me lähdettiin kiusaamaan kaveria ja onnistuttiin siinä hyvin, Tuohisaari kommentoi ottelun jälkeen.

Kunnarin ja kaksi tavallista iskenyt Jere Dahlström (7/11) pokkasi kakkospalkinnon. Sisäpelin onnistuja oli myös yhden juoksun lyönyt ja sataprosenttisesti kolmosvaihdot hoitanut Mikko Kytömäki (5/9). Toni Marjamäki (5/8) hoiti vaihtotilanteet 100 %:n tehoilla, löi toisen jakson avausjuoksun ja oli etukentällä terävä.

JymyJussien ykkönen oli sataprosenttisen sisäpelin pelannut Antti Kuusisto (7/7). Mies iski myös yhden juoksun.

IMG_7176 (2)– Oltiin todella hyvin mukana siinä ekalla jaksolla ja peli oli hyvän näköistä. Ilme oli hyvä, mutta se Jeren (Dahlström) läpilyönti latisti hommaa. Niitä on tänä vuonna tullut vähän liikaa. Ei kenenkään peli kestä, jos koko ajan soi jostakin. Kyllä meillä tahtotila oli kova voittaa, mutta nyt vain kävi näin, pettynyt Kuusisto harmitteli.

Myös kakkospalkittu Veli-Pekka Yli-Hirvelä (7/7) pelasi sisällä sadan prosentin tehoilla, mutta miinuksena voidaan pitää yhtä takakentältä päästettyä läpilyöntiä. Sadan prosentin kerhoon nousi myös Tero Viinamäki (3/3). Hänen työskentelynsä polttolinjassa oli ihailtavan tehokasta. Jukka-Pekka Vainionpään (6/12) saldo tänään oli neljä lyötyä juoksua ja Mikko Vainionpään (3/6) kaksi lyötyä ja yksi tuotu juoksu.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *