Sotkamon Jymy pystyi punnertamaan jaksojen lopussa voittoon tarvittavat juoksut Seinäjoen JymyJusseista. Sotkamolaisten rutiini ja Jani Komulaisen kakkopuolen läpilyönti takasivat puhtaan 2-0 (5-3, 3-1) kotivoiton.

IMG_3822 (2)

JymyJussit aloitti avausjakson vahvasti. Jymyn Niilo Piiponniemen tuotua ensimmäisessä vuorossa harhaheitolla 1-0 lukemat, alkoi vieraiden tulitus. Jukka-Pekka Vainionpään kupperi putosi jälleen kenttään ja kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä juoksi. Sama toistui toisen jokerin Markus Hallasuon kohdalla. 1-2 -lukemat syöksyi Antti Kuusisto. IMG_4046 (3)Kolmannen tikin iski Ilari Siutla juoksijana Juho Peltoniemi. Kahden vuoron jälkeen taululla olivat lukemat 1-3 JymyJusseille.

Sitten tuli vanha vainooja Jani Komulainen ja käänsi kaiken päälaelleen. Tiukka veto kakkosluukkuun ja pallo pyöri aina Shellille asti. Kotiin ehtivät niin Niko Korhonen kuin Antti Hartikainen ja Komulainen itse tuuletti kolmospesällä kunnaria. Peli oli kääntynyt kertarysäyksellä Sotamolle 4-3.

– Se oli ennen peliä suunniteltu paikka. Olisin lyönyt jo aiemmin siihen, mutta ei tullut paikkaa. Sen verran oli katottu videoita, että todettiin siitä löytyvän tilaa, Jani Komulainen paljasti.

Ensimmäisen pelinsä loukkaantumisen jälkeen pelannut Roope Korhonen lisäsi vielä kolmannessa 5-3:een, tuojana Hartikainen. Näin JymyJussien hyvä alku kuihtui yhteen läpilyöntiin.

Roope Korhonen ratkaisee

IMG_3821 (2)Toisen jakson hahmo oli Roope Korhonen. Mies kotiutti ensimmäisessä vuorossa jälleen Hartikaisen. Toni Kohosen vuoro oli lyödä Sotkamon toinen juoksu. Kotiin kirmaisi nopea Niko Korhonen. JymyJussit kavensi toisen vuoron lopussa 1-2:een Miika Anttilan lyödessä Antti Kuusiton kotiin. Lopullisen niitin löi Roope Korhonen kotiuttamalla kolmannen kerran Hartikaisen. Näin Sotkamo pystyi ottamaan rutiinivoiton ja kolme arvokasta sarjapistettä.

Parhaat

Sotkamon ykkönen oli jälleen kerran Jani Komulainen (8/12), joka pelaa ottelusta toiseen huipputasolla. Neljä juoksua tuonut Antti Hartikainen (6/7) pokkasi kakkopystin. Hänen kentällemenonsa ja ykkösvaihtonsa olivat 100 prosentin luokkaa. Paljon edellisistä ei jäänyt jälkeen kaksi juoksua tuonut Niko Korhonen (5/6). Roope Korhosen (3/4) paluu oli onnistunut. Kolme lyötyä juoksua nostavat miehen aivan palkittujen tasolle.

JymyJussien ykkönen oli tänään kärjessä esiintynyt Tuomas Raunio (6/9).

IMG_4326– Pystärit meni ittellä ihan OK, mutta siihen se sitten jäi. Siinä tuli muutama etenemisvirhe, mutta ei auta muuta kuin eteen päin. Harmittaa tuo Janin lyönti ekajaksolla, sillä oltiin siihen asti hyvin mukana pelissä ja siitä ainakin jaksovoitto olisi kaivettu. Siitä olen aivan varma, JymyJussien ykköpalkittu Tuomas Raunio harmitteli.

Kakkospalkinnon vei kakkos- ja kolmosvaihdoissa hyvin onnistunut Mikko Vainionpää (4/6), Veli-Pekka Yli-Hirvelä (7/10) pelasi nyt numerolla kaksi ja onnistui hienosti. Kentällemeno oli 100 %:sta ja kakkosvaihdotkin sujuivat kohtuullisesti. Ilari Siutla (4/5) kakkoskärjessä oli myös yksi onnistujista. Mies kunnostautui myös kotiuttajana yhden juoksun arvoisesti.

Pelinjohtajat

JymyJussien kakkospelinjohtaja Jussi Parvi tunnusti Sotkamon paremmuuden.

– Numeroiden valossa näyttäis olevan tiukkaa, mutta kolmostilanteet näyttivät menneen aika rumasti Jymylle (17-8). Tiukkaa vääntöä oli kuten ennakolta toivottiinkin, mutta ehkä me tehdään aika paljon virheitä, jotka maksaa etenkin sisäpelissä. Tänään tuli merkkivirheitä liian paljon. Ulkona ei tehty hirveän räikeitä virheitä. Läpilyönti ekajaksolla kakkosluukkuun oli erinomainen veto Komulaiselta. Kaksijakoinen fiili, paljon hyvää, mutta silti edelleen tehdään iso määrä virheitä, jotka maksaa, Parvi analysoi pelin jälkeen.

– Pelin alku ei ollu meillä hyvä. Vähän meinasi mennä kävelyksi ja odotteluksi varsinkin toinen ulkovuoro. Tappioasemassa Janilta (Komulainen) loistava lyönti ja Nikolta (Korhonen) loistava lähtö ja oivallus ihan käsikirjoituksen mukaisesti. Se on rutinoituneen joukkueen merkki, että rauhattomuus ei lähtenyt leviämään vaan ruvettiin ottamaan pallot kiinni, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kiitteli joukkuettaan.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *