Nyt on lauantai 18.8.2018 |
Uutiset:
JymyJussien A-pojat pronssiotteluun

Seinäjoen JymyJussit joutui taipumaan Kiteen Pallolle poikien superpesiksen kolmannessa välieräottelussa Skaala Areenalla vasta kotiutuslyöntikisan jälkeen 1-2 (2-7, 10-3, 0-0, 1-2). Näin Kitee selvisi loppuotteluun Kankaanpään Mailaa vastaan, ja JymyJussit ottelee pronssista Vimpelin Vedon kanssa.

IMG_8515 (2)Kitee avasi onnekkaasti

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi JymyJussien kannalta mahdollisimman huonosti. Kasperi Laasosen helppo takakenttälyönti livahti koppari Miika Laitamäen jaloista läpi tuloksena Laasoselle kunnari ja Oskari Purmosen tuoma juoksu. Antti-Jussi Toropainen iski vielä Laasosen kotiin, ja IMG_8532 (2)tilanne oli jo 3-0. JymyJussit ei tästä toipunut, vaikka se Markus Hallasuon lyömänä ja Juho Peltoniemen tuomana kavensikin tasoittavallaan 1-3:een.

Kitee osoitti oivaa lyöntipeliä ja kaunisteli jakson loppunumerot 2-7:een. Tehokkaimmin mailaa heilutti kentän paras pelimies Jarkko Matikka, joka iski pallon kakkospuolelta maisemiin kunnarin ja kahden tavallisen arvoisesti. Kiteen ja Imatran pojista koostunut vierasjoukkue esitti avausjaksolla selkeästi kotijoukkuetta tehokkaampaa sisäpeliä ja tiiviimpää ulkopeliä.

JymyJussit piristyy

Toiselle jaksolle tuli uudesti syntynyt kotijoukkue. Heti avausvuorossa Antti Toivolan lyönti meni kolmoskulmasta läpi, mutta pysähtyi sivuaitaan. Kotiin ehtivät Peltoniemi ja Severi Piispanen. Samu Sarren lyönti puolestaan saatteli kotipesään Miika Anttilan.

IMG_8550 (2)Matikka kavensi toisessa vuorossa 1-3:een kotiuttamalla Juuso Latun. Kolmannessa vuorossa JymyJussit sai ison vaihteen päälle ja tehtaili peräti seitsemän juoksua. Ensin Atte Kontio löi ja Ville Kirjala toi 4-1. Heti perään asialla olivat Laitamäki ja Hallasuo ja lopuksi jokeri Samu Sarre. Hänen vetonsa puhkaisi kakkosrajan tuloksena kunnari ja kolme tavallista. Kitee pystyi vielä kaventamaan Lari Rautiaisen ja Miro Muuruvirran lyönneillä. Jakso JymyJusseille 10-3 ja mentiin supervuoropariin.

IMG_8601 (2)Superissa kumpikaan ei onnistunut saamaan juoksijaa kotipesään. Loppuottelupaikan kohtalo jouduttiin ratkaisemaan kotiutuslyöntikisassa. Kiteen Pallon onnistui omalla sisävuorollaan kahdesti Joni Matikaisen ja Antti-Jussi Toropaisen lyöntivuoroilla. JymyJussien ainut onnistuja oli Markus Hallasuo, jonka lyönnillä Tero Tyynelä ehti kotiin. Peli päättyi kotijoukkueen kannalta yhtä synkästi, kuin oli alkanutkin. Kotarikisan viimeinen syöttö huudettiin vääräksi, mutta pallo putosi lautaseen, ja vieraat aloittivat villin voittotanssin.

Parhaat

IMG_8595 (2)Kiteen Pallon ja koko kentän ykkönen kunnarin ja kolme tavallista lyönyt Jarkko Matikka (8/9). Kakkospalkinnolla muistettiin loistavasti ykkösvahdin tonttia hoitanutta Hannes Pekkistä (4/8). Kasperi Laasonen (6/12) löi kunnarin ja tavallisen sekä toi kolme juoksua. Antti-Jussi Toropainen /4/4) pelasi sisällä 100 prosenttisen pelin ja löi yhden sekä toi kaksi juoksua.

IMG_8608 (2)JymyJussien paras oli kaksi juoksua lyönyt ja loistavan lukkaripelin pelannut Antti Toivola (5/7). Severi Piispanen (8/8) pelasi sisällä sataprosenttisesti ja oli polttolinjassa ohittamaton. Myös Ville Kirjala (3/3) kiersi kenttää tehokkaasti tuoden kolme juoksua. Jokeri Samu Sarren (6/12) saldo oli hulppeat kunnari ja neljä tavallista. Toinen jokeri Markus Hallasuo (6/12) löi kolme juoksua. Miika Anttila (5/7) kunnostautui vaihtajana ja pelasi hyvän ulkopelin. Juho Peltoniemi (4/9) toi kolme juoksua. Atte Kontio (4/6) löi juoksun ja oli kakkosvahtina itse varmuus.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi artikkelia

Email ei tule näkyville!


*