Varamiehisenä pelannut Seinäjoen JymyJussit sai ensimmäisellä jaksolla kunnon selkäsaunan Joensuun Mailalta. Seinäjokelaiset joutuivat matkustamaan Joensuuhun ilman kahta luottopelaajaansa. Mikko Vainionpää kärsii jalkavammasta ja Ville Viidan käsi reistailee. Viitaa tuurasi tänään Antti Toivola. Ensimmäinen jakso meni Joensuulle peräti 7-1. Toisella jaksolla vieraat olivat voitossa kiinni vielä ennen Mailan viimeistä tasoittavaa, kun joma - jymyjussitMarkus Hallasuo oli vienyt JymyJussit 5-4 johtoon. Oma koira puraisi lopussa, sillä Jussikasvatti Juha Niemi iski jakson voittojuoksun.

Ensimmäinen jakso oli tasainen aina kolmanteen vuoroon asti. Huimassa vireessä ollut jokeri Sami Joukainen vei toisessa vuorossa keskipompulla Mailan 1-0 johtoon. Hallitseva lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpää kuittasi samassa vuorossa kakkospuolen kupperilla 1-1:een. Tasoitusjuoksun toi Veli-Pekka Yli-Hirvelä. Kolmannessa vuorossa Juha Niemi rokotti entistä kotiseuraansa ykkösrajanäpäyksellä kotiuttaen Mikko Kemppaisen. Tästä alkoi Joensuun juoksuralli. Asialla olivat Joukainen ja Henri Litmanen. Kolmen vuoron jälkeen Joensuun johto oli kasvanut 4-1:ään. Neljännen alussa kovalyöntinen Aleksi Rautiainen iski pallon maisemiin. Tuloksena vainionpää joma (2)kunnari ja Jouni Itävalon tavallinen. Loppunumerot 7-1 viimeisteli jälleen Joukainen juoksijana Teemu Juntunen. JymyJussit ei pystynyt tähän ilotteluun vastaamaan.

Tasaisempaa

Toiselle jaksolle tuli uudestisyntynyt vierasjoukkue. Pelinjohtaja Mikko Hylkilä oli pannut juoksujärjestyksen uusiksi ja tulosta syntyi. Miika Anttila kotiutti kolmospuolen välilyönnillä Ilari Siutlan. Toisessa vuorossa asialla olivat jokerit Vainionpää ja Hallasuo. Antti Kuusisto ja Tero Viinamäki juoksivat. Toisen tasoittavalla Joensuu tuli kuitenkin tasoihin Joukaisen kakkospuolen hidastetulla ja Niemen toisella ykkösrajanäpyllä sekä sitä seuranneella harhaheitolla. Kolmannessa Vainionpää vei vieraat 3-4 johtoon kotiuttaen Siutlan. Joensuu kuitenkin tasoitti jälleen harhaheitolla, kun Antti Kuusiston heitto viuhui yli kolmospesän. Viimeinen vuoro oli sitten todellista taistelua. Ensin JymyJussien huimasti kehittynyt jokeri Markus Hallasuo siirsi vieraat jälleen juoksun etumatkalle. Ilari Siutla toi kolmannen juoksunsa.

Joensuu tuli viimeisen tasoittavaan tappioasemassa. Pääosaan nousivat joukkueen huippujokerit. Ensin Sami Joukainen löi takarajalyönnillä Tuomas Jussilan kotiin ja varmisti otteluvoiton. Jaksovoiton ratkaisi Juha Niemi, jonka hidastettu saatteli Aleksi Rautiaisen kotipiiriin. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen ansaittuun 2-0 (7-1, 6-5) voittoon. Samalla se ohitti sarjataulukossa JymyJussit nousten kolmanneksi.

Kommentit

Jukka-Pekka Vainionpää (JymyJussit): Eka jakso oli tiukka kolmannen alkuun, sitten JoMa löi hyvin, eikä me saatu mitään aikaan. Toinen jakso oli tiukka, muttei ansaittu pisteen palaa, eikä saatukaan. Olen nauttinut koko kauden lyömisestä, se on mukavaa ja tulostakin syntyy.

Aleksi Rautiainen (JoMa): Ihan ok peli. Lähdettiin parantamaan sisäpeliä ja 25 kolmostilannetta on sellainen määrä, että pitääkin voittaa. Lämpimällä kelillä on mukavampi pelata ja pallokin kulkee paremmin, se sopii meille selvästi. Joka ilta pitää pelata hyvin, jos meinaa saada pisteitä. Pikkuisen tarkennettiin lyöntiratkaisuja Alajärven reissun jälkeen.

Mikko Hylkilä (JymyJussit): Ok aloitus. Isossa kuvassa räpylä ei kestänyt. Toisella jaksolla muutettiin järjestystä ja lyötiin hyvin palloa väliin. Johdettiin, mutta joukainenheitettiin liikaa harhoja, eikä mikään kestä tuommoista. Häviäminen ottaa päähän, mutta kun ei ole hyvä, niin ei saa pisteitä. Jos olisi saatu palloja kiinni, niin kaveri olisi jäänyt vähempiin juoksuihin.

Janne Vuorinen (JoMa): Oli hyvä palata voittojen tielle. Alussa oltiin pikkuisen hermostuneita, vaikka halu voittaa olikin kova. Pientä puristusta oli ja meillekin tuli virheitä. Kolmeen pisteeseen tyytyväinen ja tilannemäärä on hyvä. Kaverikin avusti tänään, mutta saatiin laitettua painetta ulkokentälle. Hienoa, että miehiä kuntoutuu ja Juntusen Teemun kopparipeli oli taas rauhallista. Tiedettiin toisella jaksolla, että saadaan juoksuja jos vaan saadaan tilanteita. Hyviä nousuja pari kertaa ja arvokkaat kolme pistettä.

Parhaat

Joensuun Mailan ykkönen oli 1+1 lyönyt ja neljä tuonut Aleksi Rautiainen (8/11). Kakkospalkinnon pokkasi viisi juoksua iskenyt Sami Joukainen (7/12). Juha Niemi (4/8) jäi nyt jokerikollegansa varjoon, vaikka löi kolme juoksua. Jussien paras oli kolmen juoksun isä Jukka-Pekka Vainionpää (4/7). Kakkolusikalla muistettiin yhden juoksun lyönyttä Miika Anttilaa (1/5). Kaksi juoksua lyönyt Markus Hallasuo(2/4) parantaa peli peliltä, ja on noussut Vainionpäälle hyväksi aisapariksi. Ville Viidan puuttuminen näkyi ulkopelissä, vaikka pikakomennuksen peliin saanut Antti Toivola tuurasi lukkarina ihan mukavasti.

– Erkki Valtamäki –

Sarjataulukko 26.5.2015

taulukko 26.5.2015

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *