Seinäjoen Maila-Jussien ja Vihdin Pallon superpesiskoitos tarjosi yleisölle jännitystä koko rahan edestä. Ratkaisu tapahtui vasta neljännessä kotiutuslyöntikisassa. Siinä Elisa Järvenpää iski pallon väliin ja Leena Sippola juoksi voittojuoksun. Pelissä nähtiin tiukkoja tilanteita ja kiperiä tuomaritulkintoja. Vihdin Pallon pelinjohtaja Atte Harju sai keltaisen kortin purnattuaan kotaritilannetta, missä hänen mielestään lukkari Krista Tyynelän jalka irtosi kotipesästä ja Vihdin voittojuoksu olisi pitänyt hyväksyä. Maila-Jussit vei pelin lopulta 2-1 (5-6, 3-0, 0-0, 3-2) 

IMG_6200Pelin ensimmäistä jaksoa hallitsi Vihti. Laura Nurmela tosin vei Maila-Jussit 1-0 johtoon kotiuttamalla Krista Tyynelän. Avausvuoron tasoittavalla Vihdin ykköspalkittu Susanna Alava iski pallon kopparien välistä taka-aitaan ja kiersi kunnarin. Kotiin ehtivät myös Roosa Luoma ja Annika Färm. Kun heti perään Minttu Mäkisen välilyönti saatteli Alavan kotipesään, johtivat vieraat jo 1-4. Jussittaret tuli toisessa vuorossa tasoihin Krista Tyynelän kahdella ja Salla Pollarin yhdellä lyödyllä juoksulla. Tuojina olivat Kaisaleena ja Anuliisa Rautakorpi sekä Leena Sippola.

Kolmannen vuoron lopussa nähtiin Vihdin pelinjohtaja Harjun kaksi erinomaista oivallusta. Lotta Immosen ensimmäinen kakkospuolen näppi saatteli Hanna Järven kotiin ja heti perään samanlainen ykköspuolelle ja kotipesään ehti Emmi Hytönen. Maila-Jussit pystyi viimeisessä kaventamaan yhdellä, kun Marjaana Keltto löi kakkosluukusta lapi ja kiersi kunnarin. IMG_6177 (2)Laura Nurmela paloi aivan kotipesän kynnyksellä. Näin avausjakso meni Vihdille 5-6.

Jännitysnäytelmä

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut kotijoukkue. Heti avausvuorossa Krista Tyynelä oli jälleen asialla kotiuttaen Anuliisa Rautakorven. Toisessa vuorossa Maila-Jussit siirtyi jo 3-0 johtoon Elisa Järvenpään ja Iida Seppälän kotiutuksilla. Kotipesään ehtivät sekä Jonna Ojanen että Marjaana Keltto. Nämä olivat myös toisen jakson loppulukemat.

Supervuorossa kumpikaan joukkue ei pystynyt juoksuja tekemään ja mentiin kotiutuslyöntikisaan. Ensimmäisessä kotarissa Vihdin Hanna Järvi kotiutti Susanna Alavan ja seinäjokelaiset vastasivat myös yhdellä Krista Tyynelän lyömällä ja Kaisaleena Rautakorven tuomalla juoksulla. Toisessa kolmen lyöjän ja kolmen juoksijan kisassa kumpikaan ei pystynyt juoksuja tekemään. Vihdin voittojuoksu tosin oli hyvin lähellä, sillä myös muiden, kuin Vihdin pelinjohtajan mielestä Tyynelän jalka irtosi kotipesästä IMG_6217ennen kiinniottohetkeä. Tuomarikaksikko näki kuitenkin toisin eikä juoksua hyväksytty.

Kolmannessa kotarissa Vihdin Minttu Mäkinen saatteli Elna Satokankaan kotiin ja Maila-Jussien Salla Pollari kuittasi kolmospuolen läpilyönnillä ja yritti kiertää kunnaria. Se ei onnistunut, mutta Anuliisa Rautakorpi toi tilanteeksi 2-2. Vasta neljäs kotiutuslyöntikisan toi ratkaisun Elisa Järvenpään iskiessä Leena Sippolan kotiin. Maila-Jussit otti pelistä tärkeät kaksi sarjapistettä ja varmisti käytännössä sarjapaikkansa. Ero Vihtiin kasvoi jo kymmeneen pisteeseen, kun kierroksia on jäljellä viisi.

Parhaat

Maila-Jussien paras oli hyvin lukkaroinut ja kolme juoksua lyönyt sekä yhden tuonut Krista Tyynelä (6/8).

IMG_6174 (2)– Ihan hyvä maku jäi ulkopelistä, omasta ja kavereitten. Nyt oli helppo pelata, kun Minttu (Marjaana Keltto) ja Laura (Rajahalme) pelasivat tosi hyvin edessä ja siinä oli helppo olla niiden kanssa. Meillä ei ollut mitään paineita sarjapaikan suhteen, vaan lähdettiin pelaamaan tärkeistä pisteistä, mutta ei otettu mitään paineita siitä, Tyynelä totesi tyytyväisenä omaan ja joukkueensa peliin.

IMG_6197Kotijoukkueen kakkonen oli kunnarin iskenyt ja kaksi tuonut Marjaana Keltto (5/9). Keltto pelasi myös ykkösvahtina erinomaisen ottelun. Anuliisa Rautakorpi (5/7) hoiti ykkösvaihdot onnistuneesti ja oli kakkoskopparina erinomainen. Salla Pollari (3/5) löi juoksun sekä avausjaksolla että kotarissa ja hoiti kolmoskopparin tontin yhtä ottamatonta läpilyöntiä lukuunottamatta varmasti.

Vihdin Pallon ykkönen oli avausjakson kunnarillaan ja kahdella tavallisella ratkaissut Susanna Alava (6/10). Alava pelasi kakkoskopparina laajaa tonttia ja heitti tulisesti.

– Ensimmäinen jaksohan oli ihan hyvää pelaamista eikä toisessakaan mitään erityisen huonoa, mutta se vaan kääntyi näin. Omalle kontolle meni tämän viimeisen kotarin tappio, kun en lähtenyt kipittämään kotia kohti, kun siihen tuli tilaisuus. Tätä pitää joukkueeltaa pyytää anteeksi, kun tuli turhan pahaan paikkaan se virhe, pettynyt Alava vuodatti pelin jälkeen.

Vihdin kakkosella muistettiin kaksi upeaa näppijuoksua lyönyttä Lotta Immosta (5/11).

Pelinjohtajat

Maila-Jussien pelinjohtaja Jukka Peltoniemi odotti vaikeaa peliä.

IMG_6180– Tiesin, että vaikea peli on tulossa, sillä Vihti on koko ajan petrannut peliään keväästä tähän päivään. Oli tiukkaa vääntöä ja kuvaa sitä, että oli kaksi peräpään joukkuetta vastakkain, koska tarvittiin noin monta kotaria, ennen kuin juoksuja saatiin riittävästi. Molemmilla joukkueilla on vaikeaa vapaan juoksun ottaminen. Eka jakso oli taas kerran sellaista, että piti kopissa sanoa, että hävettää pelinjohtajana ja teinä pelaajina esittää yleisölle tämmöistä peliä. Toisella jaksolla ja kotareissa räpylät kesti ja oli hyviä yrityksiä oli, Peltoniemi analysoi omiensa ja vähän vieraidenkin peliä.

Vihdin pelinjohtaja Atte Harju oli pettynyt tuomarien ratkaisuihin.

IMG_6230– Kaksi taistelevaa joukkuetta ja tapellaan näin tärkeistä pisteistä ja on tunnetta ja paloa pelissä niin sitten tulee tuommonen äärimmäinen tuomarivirhe, mistä sitten allekirjoittanut otti kortin. Se kertoo jotakin, jos vastustajaakin hävettää tilanne niin se kertoo tuomaripelistä jotakin. Nämä on näitä, jotka ei olisi tähän peliin kuulunut. Siinä olisi menty 1-0 johtoon ja se olisi ollut siinä, mutta sitten kääntykin toistepäin. Ei kyllä pidä ottaa Seinäjoeltakaan mitään pois. Olivat tänään myös räpylässä kovia, pettynyt Harju annatteli pelin jälkeen.

Ottelun tuomarikaksikkona oli Jani Heinineva pelituomarina ja Jari Mäkynen syöttötuomarina.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *