Sarjanousija Seinäjoen Maila-Jussien ensimmäinen kausi naisten superpesiksessä on ollut yhtä nousua ja laskua. Sarjapaikka tosin varmistui hyvissä ajoin, mutta tasaisuutta ei ole kauden aikana löytynyt. Hyviä hetkiä on seurannut totaalinen pudotus. Joukkueen pelinjohtaja Jukka Peltoniemi kiteytti kauden tapahtumat Mansen Räpsälle kärsityn 0-2 (0-3, 2-4) kotitappion jälkeen näin.

–  Semmoista tasaisuutta me ei olla tälle kesälle löydetty, että pystyttäisi pelistä toiseen menemään hyvällä perustasolla. Koko ajan meillä on vaikeuksia saada nopeita pelaajia kentälle, saada niitä kolmoselle nollalla palolla ja välillä tulee sellaisia pitkiä pitkiä jaksoja, ettei tapahdu yhtään mitään, kun ei saada ketään kentälle. Meidän paras ase nopeus on myös meidän heikkous, Peltoniemi puntaroi.

IMG_7370 (2)Pelin kulku

Mansen Räpsä aloitti pelin räväkästi tehden heti avausvuorossa kolme juoksua. Ensin Jatta Vuorinen näpäytti kakkosrajaan ja Salla Kilpeläinen juoksi 0-1. Seuraavana vuorossa oli jokeri Susanna Kylä-Kause, jonka lyönti saatteli Maila-Jussien kasvatin Kirsi Ala-Lipastin kotipesään. Kolmannen juoksun äitinä hääräsi toinen jokeri Camilla Kirsilä ja juoksijana Sanna Vistinmäki. IMG_7451 (4)0-3 tilanne säilyi jakson loppuun asti, sillä jussittarien kaikki neljä kotiutusyritystä kilpistyivät Mansen vahvaan ulkokenttään.

Toisella jaksolla myös Maila-Jusseilla oli oma etsikkoaikansa. Mansen Kylä-Kause tosin löi avausvuorossa toisen juoksunsa kotiuttamalla Ala-Lipastin ja siirsi vieraat 0-1 johtoon. Tasoittavalla Laura Rajahalmeen kopparien eteen suuntautunut isku saatteli Leena Sippolan kotiin. Kun Niina Adlerin samanlainen lyönti yllätti Mansen ulkokentän ja Marjaana Keltto syöksyi kotiin, oli tilanne kotijoukkueelle 2-1.

Ratkaisu viimeisessä vuorossa

IMG_7421 (2)Näissä numeroissa jatkettiin viimeiseen vuoroon saakka. Siinä Mansen lyöntivoima nousi esiin tuottaen kolme juoksua. Petra Pihlström avasi juoksujuhlat lyömällä pallon upeasti keskelle väliin. Kotipesään kirmaisi Jatta Vuorinen. Seuraava juoksu oli lähes edellisen kopio. Nyt mailan varressa oli Stina Parantainen ja juoksijana Nina Taipale. Loppunumerot 2-4 varmisteli myös upealla kakkoskopparin eteen pudonneella välilyönnillä Leena Ojanen. Juoksun toi Susanna Kylä-Kause. Maila-Jussit ei pystynyt omalla sisävuorolla vastaamaan.

Mansen Räpsälle voitto tiesi sijoittumista sarjassa seitsemänneksi ja pudotuspelivastustajaksi Jyväskylän Kirittäriä. Maila-Jussien kausi on nyt ohi. Sijoitus sarjassa oli kymmenes tasapistein Lappeenrannan Pesä Ysien kanssa.

Parhaat

Mansen Räpsän ykkösenä palkittiin sataprosenttisen sisäpelin pelannut ja yhden juoksun lyönyt jokeri Petra Pihlström (4/4).

– Ihan OK sanotaan näin. Palloa meni väliin silloin kun piti. Ehkä muutama muu lyönti tuli kentän avustuksella, että ihan timanttinen suorittaminen ei tänään ollut, tyytyväinen Pihlström kommentoi.

IMG_7440 (2)Vieraiden kakkospalkinnolla muistettiin toista jokeria Camilla Kirsilää (5/6), jonka saldo oli yksi lyöty juoksu ja tehokas kentälle meno. Kolmas jokerilyöjä Susanna Kylä-Kause (5/10) löi kaksi ja toi yhden juoksun. Anne Tolonen (5/6) onnistui ykkösvaihdoissaan lähes täydellisesti. Stina Parantainen (5/7) löi yhden juoksun ja hoiti ykkös- ja kakkosvaihdot sadan prosentin tehoilla.

Maila-Jussien ykkönen oli lukkarina tehokkaasti häärinyt ja vaihtolyöntiarsenaaliaan väläytellyt Krista Tyynelä (7/9).

– Harmittavaa, kun viimeinen peli hävittiin. Me lahdettiin rennoin mielin viimeiseen peliin ja yritettiin kausi päättää voittoon, mutta ei aivan riittänyt, Tyynelä harmitteli.

Jussien kakkospalkinnon pokkasi hyvän ulkopelin kolmosvahtina pelannut ja yhden juoksun lyönyt Niina Adler (3/4). Marjaana Keltto (5/8) vaihtoi varmasti ja toi yhden juoksun. Laura Rajahalmeen (2/5) saldo oli yksi lyöty juoksu.

Pelinjohtajat

Mansen Räpsän pelinjohtaja Juha Antikainen onnitteli Maila-Jusseja hyvästä kaudesta ja omiaan hienosta lopusta.

IMG_7420 (2)– Onnittelut Jusseille kaudesta. Nuori joukkue ja siellä oli erittäin hyvännäköistä tekemistä keskikaudella. Nuoressa joukkueessa on paljon potentiaalia ja toivon että työ jatkuu. Tässä pelissä kokeilimme vähän erilaista sisäpelisysteemiä ajatellen tulevaa viikkoa. Se pyöri ajoittain kuten pitikin, mutta pari kertaa pelinjohtaja ei osannut lopettaa vuoroa silloin kun piti ja vähän yskäsi kunnolla. Tosi hienoa oli tuo lopun tekeminen. Etenkin ne, joilta on odotettua onnistumisia, kuten Pihlström ja Parantainen on huikeassa lyöntivireessä. Kaikki lyönnit olivat ottamattomia välilyöntejä. Hieno loppuspektaakkeli meiltä, tyytyväinen Antikainen laskeskeli.

Maila-Jussien pelinjohtajaa Jukka Peltoniemea harmitti joukkueensa ailahtelevaisuus.

IMG_7427 (2)– Tämä oli tyypillinen meidän peli. Sinne mahtuu hyviä huippuhetkiä, mutta vastaavasti synkkiä taipaleita, jolloin paloja tulee niin, että joka suunnasta tuomarit viheltää. Täytyy sanoa, että itse olin sitä mieltä, että toinen jakso selvitetään, varsinkin kun toinen palo tuli. Sanoin koppareille, että tulkaa lähemmäksi nyt on hitaat etenijät ja heillä ei ole muuta mahdollisuutta, kun lyödä palloa väliin. Tuli kolme ihan täydellistä lyöntiä. Vaikka kopparit olisivat pelanneet kuinka lähellä, niitä ei olisi voitu hakea. Manselta hyvä nousu, Peltoniemi analysoi.

– Erkki Valtamäki –

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *