joulupukki 1Huominen jouluaatto on joulupukin tilipäivä. Koko vuoden työstä palkka maksetaan yhtenä päivänä, joten myös tilin on oltava kohtuullinen. Normaalisti  joulupukin työ ei ole ollut veronalaista työtä, mutta tänään verottajan kynnet yltävät myös Korvatunturille. Seinäjokelainen Ari-Pekka Harju pyörittää pukkipalvelua ja tekee työnsä verollisena eli antaa verokarhulle, mitä verokarhulle kuuluu. Samalla pukin oma eläke kaukana siintävien eläkepäivien varalle karttuu.

Verottaja on viime vuosina kiinnostunut myös pukin tekemisistä, ja harmaan talouden kitkeminen on käynnissä myös jouluaattona. Ari-Pekka Harjun mielestä joulupukin työtä tulee verottaa siinä missä muutakin työntekoa. Pukin palvelut voi maksaa palkkaus.fi -palvelun kautta, jolloin varmistetaan se, että kaikki velvoitteet tulee hoidettua.

– Uskon, että tähän suuntaan ollaan menossa, ja pukki tekee työnsä ja maksaa veronsa siinä missä muutkin kansalaiset, Harju kertoo.

Palkkaus.fi -palvelun piirissä on tällä hetkellä 14 pukkia eri puolilla Suomea. Suurin osa pukin asiakkaista hoitaa edelleen maksut suoraan pukin karvahanskaan. Joulupukin palveluista on mahdollista saada kotitalousvähennyksen.

– Ihmisille joutuu edelleen selittämään palvelun toimintaperiaatteita. Tätä virallista palkanmaksua käyttää hänen asiakkaistaan vain joka yhdeksäs.

Ari-Pekka Harjulla ja hänen seitsemän pukin joukolla on edessä pitkä ja työntäyteinen aattopäivä. Pukki käy aaton aikana kymmenissä kodeissa Seinäjoella ja lähiympäristössä.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *