JymyJussien tämänpäiväinen vastustaja Joensuun Maila pelaa tällä hetkellä valtakunnan parasta pesäpalloa. Etenkin ulkopeli on liikkuvaa, ennakoivaa ja tehokkaan varmaa. Ulkokentän lukko on tuleva vuoden pesäpalloilija Tuomas Jussila. Kun vielä sisäpelin kunkkuna häärii tuleva vuoden lyöjäkuningas "Kitinojan kanuuna" Juha Niemi, ei SM-kulta ole mikään kaukainen haave. Joensuun tehokkuuden sai tuntea JymyJussit, joka turhaan yritti iskeä päätään karjalaiseen petäjään. Lopputulos 0-2 (0-4, 2-3) mairittelee seinäjokelaisia.

IMG_6062 (2)Joensuu löi heti kärkeen JymyJusseille luun kurkkuun. Ajolähtöä purkamaan asettunut Juha Niemi ei entistä kotikenttäänsä kunnioittanut, vaan iski viimeisellä vastustamattoman leikkurin ykkösrajasta läpi. Mikko Kemppainen ja Teemu Juntunen ehtivät kotiin ja tilanne oli 0-2. Kun vielä toinen jokeri Lauri Kivinen kotiutti Mika Väisäsen, taittui JymyJussien selkäranka. Kolmannessa vuorossa lukkari Ville Viidalta lipsahti kaksi väärää ja Tuomas Jussilä käveli jakson loppulukemat 0-4. Kotijoukkueella oli avausjaksolla vain yksi kotiutusyritys, mutta sekin tyssäsi Joensuun liikkuvaan ulkokenttään.

IMG_6130 (2)JymyJussit heräsi

Toisen jakson alussa jatkui sama tahti. Aleksi Rautiainen siirsi vieraat 0-1 johtoon kotiuttamalla Jussilan. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue heräsi vielä kerran taistelemaan. Mikko Vainionpää järjesti kahdella hienolla vaihtolyönnillä ajolahdön. Jukka-Pekka Vainionpään kupperi putosi kenttään ja Tero Viinamäki syöksyi tasoitusjuoksun. Mailan vastaus tuli saman vuoron tasoittavalla. Asialla oli jälleen Niemi, joka upotti lyöntinsä Tuomas Raunion eteen ja kärkietenijä Jouni Itävalo ehti kotipesään. Kolmannessa vuorossa nähtiin Joensuulta aivan haamumaisia pelastuksia ulkokentällä. Syöksykopit seurasivat toistaan ja koko joukkue taisteli urhoollisesti. Mestariainesta.

IMG_6108JymyJussit tuli viimeiseen vuoroon myös taistelumielellä. Mikko Vainionpään lyönti putosi väliin ja Ville Viita juoksi tilanteeksi 2-2. Jatkunut ajo kuivui kuitenkin siihen, että Joensuun lukkari Mika Väisänen irrotti taktisella väärällä Antti Kuusiston kolmoselta. Omalla sisävuorollaan Joensuu onnistui tekemään jaksovoittoon tarvittavan kolmannen juoksun. Voittojuoksun näpäytti Aleksi Rautiainen ja toi Jouni Itavalo. Ilkka Areenalla esiintyi tänään tuleva kultajoukkue. Niin vakuuttavia vieraiden otteet olivat sekä ulkona että sisällä.

Parhaat

Joensuun Mailan ykköspalkinnon pokkasi Mikko Kemppainen (5/8), joka vaihtoi tehokkaasti ja ulkopelissä erinomainen.

IMG_6044 (2)– Ihan OK peli. Ei siinä sen kummempaa. Ulkona piti liikkua kun oli niin kylmä ilma. Meillä oli ulkopeli hyvällä mallilla. Kaveri sai kaksi juoksua lyötyä ja nekin oli ihan ottamattomia palloja. Se oli suurin tekijä tähän, että kolme pistettä tuli tänään, tyytyväinen Kemppainen sanaili pelin jälkeen.

Kolme juoksua lyönyt Juha Niemi (5/9) oli sisäpelin kuningas. Varsinkin avausjakson ratkaissut ykkösrajapuhkaisu oli täydellinen suoritus. Maila-Jussien kasvatti on kulkemassa kohti ensimmäistä lyöjäkuninkuuttaan. Jouni Itävalo (6/9) meni tehokkaasti kentälle ja toi kolme juoksua. IMG_6068Ulkokentän hallitsija oli oli vuoden pesäpalloijaksi vahvasti ehdolla oleva Ylivieskan Kuulan kasvatti Tuomas Jussila (6/8). Mies suoriutui myös ykkösvaihdoista 100 %:sti. Aleksi Rautiainen (6/9) löi kaksi juoksua ja oli yksi liikkuvan polttolinjan hahmoista.

Seinäjoen Maila-Jussien ykkönen oli ties monennenko kerran kärkikiituri Veli-Pekka Yli-Hirvelä (5/6). Vain kerran hän epäonnistui kentälle menossa.

– Tänään oli kyllä sellainen peli, että ei tuolla pelillä ansainnu yhtään pistettä. Ei oltu oikein pelissä mukana tänään. Kyllä me oltiin huonoja eikä ansaittu pinnan palaa, pettynyt Yli-Hirvelä kommentoi.

JymyJussien toinen onnistuja oli Tero Viinamäki (5/7), joka toisella jaksolla siirrettin neloslyöjäksi. Hänen vaihtolyöntinsä onnistuivat tänään hyvin. Myös Mikko Vainionpää (5/8) pelasi tehokkaan vaihtopelin ja löi yhden juoksun. Jokeriosaston onnistuja oli Juho Peltoniemi (3/4). Lyöjäjokerit olivat tänään säätilan mukaisessa kohmeessa.

Pelinjohtajat

Joensuun Mailan viuhkamies Janne Vuorinen on saanut joukkueensa hurjaan iskuun. Mies kiittelikin omiensa erinomaista ulkopeliä.

IMG_6090– Meillä oli pari huonompaa räpylässäpeliä alla, mutta tänään oli hyvä liike ja pojat luki hyvin peliä ja räpyläkin kesti, että oikein hyvää ulkopeliä. Kyllä me päästiin edelle molemmissa jaksoissa ja hallittiin peliä niin pelillisesti kuin henkisesti. Ollaan tyytyväisiä että näissä olosuhteissa saatiin Seinäjoelta kolme pistettä.

JymyJussien pelinjohtaja Mikko Hylkilä harmitteli joukkueensa peli-ilmettä.

IMG_6100– Kyllä joukkueiden luonteessa ja henkisesti oli tänään iso ero. Nämä numerot vähän mairittelee meitä. Oltiin selvästi huonompia. Vaikea sanoa mistä johtuu, sillä tässä on hyviä pelejä alla ja Kouvolassakin hyvä ilme, mutta kyllä me oltiin henkisesti heikompia ja ratkaisupaikoissa meille tulee karmaisevia virheitä. Kun vastustaja on hyvä, niitä ei kärsi tehdä, pettynyt Hylkilä analysoi omiensa pelaamista.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *