Suomesta tuli itsenäinen valtio vuonna 1917, jolloin eduskunta hyväksyi itsenäisyysjulistuksen tiukan äänestyksen jälkeen. itsenäisyysjulistusSamalla Suomi vapautui Venäjän vallasta ja sääti omat lait.  Varsinaista itsenäistä aikakautta kesti 77 vuotta. Muutos tapahtui vuonna 1994. Suomen liittymissopimus Euroopan unioniin allekirjoitettiin Korfulla Euroopan neuvoston kokouksessa 26.4.1994.

 

Sopimuksen allekirjoitti pääministeri Esko Aho. Sopimukselle haettiin näennäinen kansan tuki kansanäänestyksellä, jonka hallitus päätti järjestää neovoa antavana kansanäänestyksenä. Neuvoa antava kansanäänestys järjestettiin 16.10.1994, jonka kannattajat voittivat suhdeluvuin 56,9% puolesta ja vastaan äänesti 43,1% kansasta. Ennen kansanäänestystä alkoi positiivisen populistimainonnan ajanjakso, jolla kansa pyrittiin käännyttämään äänestämään unionin jäsenyyden puolesta. Yksi mainosteemoista oli : " Työtä, turvaa ja halvempaa ruokaa ". Tätä julistettiin jopa ammattiliitoissa.

 

eu lippuItsenäisyys meni unionin jäsenyyden myötä, samoin oma raha, markka vuonna 2002. Itsenäisyyspäivää juhlitaan edelleen 6.12 kalenterivuosittain mutta on pakko kysyä miksi ? Emme ole itsenäinen valtio, olemme liittovaltio EU:n jäsen. Meillä ei ole enää omaa rahaa, eikä perustuslakia. Meidän lainsäädäntöä ohjaa direktiivit jotka ei meitä palvele. Olemme mukana pankkiunionissa ja maksamme muiden jäsenmaiden, kuten Kreikan velkoja. Maksamme nettomaksajan kasvavalla mandaatilla jäsenmaksua, josta tuloutuu ehkä puolet takaisin tukien muodossa. Stilisoin käytännön vastuuttomaksi, jopa vastikkeettomaksi rahanjaoksi ulkopuolisille. Olemme mukana pakotelinjauksissa Venäjää vastaan, joka aiheuttaa tuottajille ja valtiolle valtavat taloudelliset tappiot. Presidentti Sauli Niinistö kertoi koko kansalle TV-haastattelussa pakotepolitiikan alkaessa.

 

Emme voi neuvotella kahdenkeskisesti Venäjän kanssa, koska olemme Euroopan Unionin jäsen".  Tämä avasi monen kansalaisen silmät. Emme voikaan hoitaa asioita tärkeimmän rajanaapurin ja kauppakumppanin kanssa, saati parantaa yhteistyötä ilman unionin lupaa. Olemme renkejä omalla maalla, jopa torppariksi voisi kutsua.

 

suomen lippuItsenäisyydestä on turha puhua, se on hyvästelty unioniin liittymisen myötä. On syytä tarkastella, kuinka mainoshokemat, työtä, turvaa ja halvempaa ruokaa ovat toteutuneet. Työt ja yritykset on siirtyneet halvempien kustannusten maihin. Työttömänä on yli 300 000 suomen kansalaista. Irtisanomiset on päivän uutinen. Vienti on muuttunut tuonniksi halpamaista. Turvallisuus on vaakalaudalla, Venäjä -pakotteet ei naapurisuhteita paranna, päinvastoin. Omavaraisuus on ajettu tietoisesti alas, napalankona EU.

 

Viljelijät lopettaa maidon ja lihan tuotannon kannattamattomuuden vuoksi. Ruoka on Suomessa euroopan kalleinta, samoin eläminen ja asuminen. Voi vain kysyä, mitä hyvää EU-jäsenyydellä saavutettiin, ja täytämmekö itsenäisen valtion tunnusmerkit? Meidän perheessä juhlitaan itsenäisyyspäivää, mutta kynttilät sytytetään itsenäisyyden muistolla, jota ei enää ole.

 

Muistelkaamme niitä aikoja, kun Suomi oli itsenäinen valtio, silloin moni asia oli paljon paremmin. Jospa suomalaiset heräisivät vaatimaan itsenäisyyden ja päätösvallan palauttamista omalle kansalle. Minä olen siinä joukossa eturivissä, koska Suomi on tällä hetkellä itsenäisen valtion irvikuva.

 

kuivalainen ville

 

 

 

 

Ville Kuivalainen
Siilinjärvi

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

  1. Tämä artikkeli on niin riipaisevan tosi! Tästä puuttuu enää nämä hallituksen ja kansanedusta Juhana Vartiaisen suunnitelmat työllistää nämä laittomat maahanmuuttajat 500 euron kuukausipalkalla. Ja tehdä näistä kielitaidottomista mitään osaamattomista arabeista jollain ohituskaistalla ammatillisen koulun käyneitä halpatyöläisiä. Tässä on tämä Juhana Vartiaisen "kuningasajatus" työttömyys luo työpaikkoja! Minä en ymmärrä, mistä näitä lieroja Suomensyöjiä on ilmestynyt? Näitä jotka eivät mitään muuta tee, kuin yrittävät kähmiä omaisuutta itselleen niin paljon kuin mahdollista ja maksamatta omaa osuuttaan veroista.Onneksi sain elää lapsuuteni ja suuren osan aikuisikääni maassa, jota johtivat reilut ja kunniantuntoiset sodan käyneet miehet, nämä miehet kauhistyisivat, jos näkisivät tämän, kuinka tämä maa on myyty ja kuinka sitä ryövätään!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *