Hallitseva suomenmestari Seinäjoen Jalkapallokerho kärsi kotiavauksessaan kirvelevän 0-1 -tappion IFK Mariehamnille. Voitto oli Maarianhaminan kaikkien aikojen ensimmäinen voitto Seinäjoella. Aikaisempien otteluiden maaliero on ollut murskaava 0-10.IMG_2269

Vierasjoukkue hallitsi peliä avauspotkusta lähtien ja vyörytti varsinkin ensimmäisellä puoliajalla peliä jatkuvasti kohden Mihkel Aksalun vartiomaa SJK-maalia. Ottelun ainoaksi jäänyt maali syntyi 25. peliminuutilla, kun IFK:n kärkipelaaja Dever Orgill laukoi pallon vasurilla maalin oikeaan yläkulmaan.

IMG_2276– Hyvä esitys meiltä, loistavaa puolustusta koko joukkueelta. Eka kertaa meidän peli oli vähän valmiimpaa kuin Seinäjoen. Ollaan oltu yhdessä tammikuusta asti, ja painettu yhdessä hyvin hommia, Maarianhaminan kapteeni Jani Lyyski kiteytti ottelun kulun.

IMG_2238Toinen puoliaika tasaisempi

SJK sai otetta peliin toisella puoliajalla, ja varsinkin vasen laitalinkki Teemu Penninkangas pääsi läpiajoihin. Ne eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta ja loppua kohden kotijoukkueen yritykset tyrehtyivät Maarianhaminan tiiviiseen puolustukseen.

IMG_2285– Sanoin pojille pelin jälkeen, että maalit aina muuttaa pelejä ja Maarianhamina sai alussa maalin. Sen jälkeen he puolustivat johtoaan. Ottelun alussa Maarianhamina oli vaarallinen vastahyökkäyksissä. Heidän kärkipari (Orgill – Assis) oli erittäin vaarallinen ja aiheutti meille vaikeuksia. Hieno maali ja hieno yksilösuoritus vastahyökkäyksen jälkeen. Meillä kesti vähän aikaa päästä peliin mukaan. Toisella jaksolla ruvettiin löytämään tiloja ja luotiin ihan riittävästi tehdä maaleja paljon paikkoja tehdä maaleja, mutta tänään ei tehty. Pelaajat antoivat kaikkensa, mutta tänään ei vaan saatu tehtyä maaleja, SJK:n valmentaja Simo Valakari harmitteli.

Myös vieraiden uusi päävalmentaja Peter Lundberg kiitti omiensa tiivistä puolustuspelaamista.

IMG_2277– Puolustimme erittäin hyvin koko 90 minuuttia.  Pelasimme viisaasti, kun saimme pallon. Emme ottaneet turhia riskejä. Meidän hyökkäyspään pelaajamme voittivat monia ykkös- ja kakkospalloja. Loimme etenkin ensimmäisellä puoliajalla hyviä paikkoja ja teimme maalin. Lopussa SJK oli lähellä tasoitusta, Lundberg tiivisti.

Pelaajat

IMG_2245Seinäjoen pelaajista erottuivat Penninkankaan lisäksi tavallista alempana pelannut Alexei Eremenko junior, jonka pitkät avaukset aiheuttivat päänvaivaa vieraiden puolustukselle. 84. peliminuutilla Eremenkon vapaapotku oli tavoittaa Penninkankaan pään, mutta alavutelaisen avausmaali Veikkausliigassa jäi vielä odottamaan tulevia pelejä. Hyökkäyspäässä Roope Riski oli aktiivinen, mutta jäi liian usein yksin. Myös Johannes Laaksonen kokeili muutaman kerran vaarallista kaukovetoaan, mutta tuloksetta.

IMG_2281– Päällimmäisenä tunteena on pettymys tottakai. Mekin halutaan aina voittaa näitä pelejä. Mielestäni me pelattiin joukkueena ihan hyvin, mutta pelit tällä tasolla ratkeaa siihen, että joku tekee jotakin hienoa. Nyt vastustaja teki hyvän suorituksen ja sai siitä maalin. Mielestäni me ei pelattu huonosti, että sen takia olisi hävitty, mutta ksilösuoritus ratkaisi, SJK:n pakki Jarkko Hurme analysoi. 

Erkki Valtamäki

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *