Hyvinkään Tahko näytti todelliset lyöntitaitonsa puolivälieräpaikan kannalta elintärkeässä ottelussa JymyJusseja vastaan. Se ratkaisi läpilyönneillä molemmat jaksot. Pahiten seinäjokelaisia rokotti Marko Pelkonen, jonka takakentän läpilyönti tuotti kunnarin ja kolme tavallista ja ratkaisi avausjakson. Lyönti tosin menee myös koppari Veli-Pekka Ylihirvelän epäonnistumisen piikkiin. JymyJussit taisteli jakson loput urhoollisesti, mutta ei voinut paremmilleen mitään. Seinäjokelaisten 0-2 (3-6, 4-5) tappio tiesi sitä, että paikka pudotuspeleihin karkasi jo viiden pisteen päähän.

IMG_6831Pelin kulku

Hyvinkää siis avasi räväkästi. Se kehitteli avausvuorossa ajon, jota tuli purkamaan viime peleissä hurjaan lyöntivireeseen päässyt Marko Pelkonen. Painuva lyönti kolmoskoppari Yli-Hirvelän eteen yllätti seinäjokelaisen täydellisesti. Muuten loistavan pelin pelannut Yli-Hirvelä arpoi liian kauan tullako vastaan vai eikö tulla. Tuli sitten liian myöhään ja pallo livahti jostakin välistä läpi ja pyöri taka-aitaan saakka. Pelkonen kiersi kunnarin ja kotiin ehtivät myös Juha Puhtimäki, Teemu Nikkanen ja Valentin Ikonen. Tilanne oli 0-4 ja avausjakso taputeltu.

JymyJussit pystyi kaventamaan tasoittavalla Jukka-Pekka Vainionpään kupperin pudottua Tahkon kolmoskopparin Sami Virton eteen ja Yli-Hirvelä toi kavennusjuoksun. IMG_6836 (2)Vieraat lisäsivät johtoaan toisessa vuorossa 1-5:een. Timo Rantatorikka iski pallon kakkosjatkeelle ja Riku Hokkanen ehti kotiin. Samassa vuorossa Jussien Antti Kuusiston keskikenttäkumura saatteli kotiin Severi Piispasen.

Kolmannessa vuoroparissa Tahkon Juha Korhosen vuoro oli kurittaa JymyJusseja. Kakkossaumalyönti ei jäänyt Ilari Siutlan hanskaan ja Puhtimäki toi tilanteeksi 2-6. Kotijoukkue pystyi kaventamaan neljännen tasoittavassa yhdellä Jukka-Pekka Vainionpään keskikentän kupperilla. 3-6 kavennusjuoksun toi jokeri Juho Peltoniemi.

Jussit piristyi

Toinen jakso alkoi Ville Viidan kakkosluukusta lyömällä kunnarilla tyhjään kenttään. Marko Pelkosen pitka kakkosrajanäpäys riitti nopealle Lauri Vierimaalle ja tilanne oli tasan 1-1. Jussit sai tässä vaiheessa hyvän otteen pelistä ja siirtyi 2-1 johtoon. Johtojuoksun iski Jukka-Pekka Vainionpää jälleen keskelle suuntautuneella tappimiehen ylityksellä. Tuomas Raunio ehti helposti kotiin.

IMG_6904Sitten JymyJussien koppareille sattui paha virhe. Valtteri Virtasen helpohko lyönti aivan takarajan pintaan livahti Yli-Hirvelän ja Raunion arpoessa meneekö yli vai ei, läpi. Virtanen kiersi kunnarin ja kotiin juoksi myös Riku Hokkanen. Kun vielä Rantatorikka järjesteli keskikentän kupperilla Virtaselle tuplajuoksun ja Korhonen iski pallon kolmosluukusta läpi, oli myös toinen jakson siinä. Korhosen läpilyönnillä Pelkonen kiersi kakkoselta kotiin.

Jussien takaa-ajo alkoi kolmannessa vuorossa, mutta tuotti vain kaksi juoksua. Antti Kuusiston hermopallo kakkoselle saatteli Ville Viidan kotiin. Heti perään jokeri Markus Hallasuon lyönti painui tappimiehen yli kenttään ja kotiin juoksi Tero Viinamäki. Tähän juoksut jäivät ja myös toinen jakso päättyi Hyvinkään 4-5 voittoon.

Parhaat

Hyvinkään Tahkon ykkönen oli 1+4 lyönyt ja kaksi tuonut Marko Pelkonen (6/6). Pelkonen on kolmessa viimeisessä ottelussa lyönyt huimat neljä kunnaria ja 14 tavallista juoksua.

– Tänään pallo liikkui hyvin ja koppareilla oli kiire kummallakin puolella. Varmaan hankala peli koppareille. Oma lyönti kulki ja olisi sitä enemmänkin voinut tulla, mutta pitää olla tyytyväinen tähän, Pelkonen kommentoi.

Tahkon kakkonen oli 1+1 lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Valtteri Virtanen (5/7). Hyvinkään lyöntipeli oli koko pelin ajan huomattavasti JymyJusseja tehokkaampaa. Jokerina pelannut Juha Korhonen (5/8) oli mailan varressa vaarallinen lyöden kaksi juoksua. Juha Puhtimäki (4/5) lukkaroi tehokkaasti, vaihtoi varmasti ja toi kaksi juoksua. Jokeri Timo Rantatorikan (2/4) saldo oli kaksi lyötyä juoksua.

Jussien paras oli jälleen kerran Veli-Pekka Yli-Hirvelä (6/6), vaikka miinuspuolelle merkittiin pari pahaa ulkopelikömmähdystä.

IMG_6867– Kyllä harmittaa. Kaveri sai ekajaksolla unelma-alun. Itse siinä Pelen (Marko Pelkonen) lyöntiä arvoin lähtiäkö vastaan vai ei. Sitä ei olisi saanut päästää läpi, Yli-Hirvelä harmitteli.

Kotijoukkueen kakkospalkinnolla muistettiin kolme juoksua lyönyttä Jukka-Pekka Vainionpäätä (7/9). Muutaman pelin hyvin pelannut ykköskärki ei tänään Yli-Hirvelää lukuunottamatta vaihdoissaan onnistunut. Plussapuolelle voidaan laskea Ville Viidan (6/10) tyhjään kenttään iskemä kunnari ja Antti Kuusiston (4/8) lyömät kaksi juoksua. Tuomas Raunio (6/6) kakkoskärjessä pelasi sataprosenttisen pelin ja olisi ansainnut palkinnon.

Pelinjohtajat

Hyvinkään Tahkon pelinjohtaja Sami Sirviö oli tyytyväinen etenkin heille harvinaiseen kolmen pisteen voittoon.

nimetön– Ne ovat olleet suhteellisen harvinaisia nuo kolmen pisteen voitot ja nyt on sitäkin saldoa saatu paremmaksi. Siinä mielessä täytyy olla tosi tyytyväinen. On puhuttu paljon, että jaksojen alkuihin pitäisi saada hyvä startti ja luu kurkkuun vastustajalle. Nyt on muutamassa pelissä siinä onnistuttu, tyytyväinen Sirviö pohdiskeli pelin jälkeen.

JymyJussien pelinjohtaja Mikko Hylkilä harmitteli koko kesän vaivannutta ulkopelin epävarmuutta.

hylkilä– Nolla pistettä on aina pettymys. Kaksi läpilyöntiä oli ratkaisevassa roolissa. Sisäpelissä oli positiivisia elementtejä, kotiuttaminen oli Jukka-Pekalla hyvää ja saatiin mukavasti pinnoja. Ulkopelivirheet maksoivat liikaa eikä ykkösvaihtokaan nyt toiminut, Hylkilä analysoi.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *