erkki 7Pääkirjoitus

Suomen kansaa jaetaan hirmuisella vauhdilla kahtia, hyviin ja huonoihin ihmisiin. Hyviä ihmisiä ovat ne, jotka ”välittävät” lähimmäisistä, ja ovat valmiita ottamaan maahan jokaisen ns. pakolaisen, joka on saanut haalittua kasaan ihmissalakuljettajien vaatiman rahasumman ja onnistunut kiertämään viiden, kuuden EU-valtion ns. rajatarkistukset, ja ilmoittautunut turvapaikanhakijaksi viranomaisille unionin äärilaidalla Suomen Torniossa. Huonoja ihmisiä ovat kaikki ne, jotka kritisoivat tätä rikollisten avustusoperaatiota ja hyvien ihmisten kaksinaamaisuutta.

Itse kuulun huonoihin ihmisiin. Istuin viime maanantaina Seinäjoen Apilakirjaston Jaaksi salissa, minne oli kokoontunut 70-80 hyvää ihmistä ja kaksi huonoa. Meitä kahta huonoa ihmistä varten oli varauduttu kahdella ammattivartijalla ja kolmella järjestysmiehellä. Mehän olemme tälle hyvien ihmisten yhteiskunnalle niin vaarallisia, että kaupungin rauhallisimmassa paikassa, kirjastossa, pitää varaudutua pahimpaan eli huonojen ihmisten väkivaltaiseen käyttäytymiseen.

Tilaisuudessa hyvät ihmiset esittelivät mantraansa ja perustelivat mitä erilaisimmin sanakääntein, miksi nuoret, salskeat ja kovakuntoiset irakilaismiehet lähtevät vaaralliselle seikkailureissulle kaukaiseen Suomeen. Hyvien ihmisten mukaan he tulevat tänne korjaamaan maata vaivaavan kestävyysvajeen, ja pelastamaan yhteiskunnan työttömyyden ja jatkuvan velkaantumisen kirouksesta. He ovat Suomen pelastajia, eivät uhkaajia.

Hyviä ihmisiä ei tee huonoiksi se, että he eivät ole lainkaan kiinnostuneet 30 000:sta syrjäytyneestä suomalaisnuoresta, jotka ovat pudonneet hyvien ihmisten hallitseman yhteiskunnan turvaverkon ulkopuolelle. Heillä ei ole työpaikkaa, heillä ei ole opiskelupaikkaa, he eivät ole virallisesti työttömiä, heitä ei siis ole olemassa. Jos huonot ihmiset tästä muistuttavat, heistä tulee vielä huonompia ihmisiä.

turvapaikka (2)Suomalaisen avustusjärjestön edustaja kertoi tilaisuudessa koskettavasti, kuinka maakuntaan avattuun vastaanottokeskukseen oli ilmestynyt ihania pieniä pakolaislapsia ja heidän perheitään, kuten paikkakuntalaiset olivat edellyttäneet. Hän jätti kertomatta, että samaan aikaan paikkakuntalaisten tahto sivuutettiin, kun naapurikunnista paikalle tuotiin 88 nuorta miestä. Ehkä perhekäsitys lähtömaissa on erilainen kuin meillä. Nuoret raavaat irakilaismiehet muodostavat suuren pakolaisperheen.

Edustaja kertoi myös, että vain yksi syyrialainen on tilastojen mukaan syyllistynyt Suomessa rikolliseen toimintaan. Hän jätti kertomatta, että syyrialaisia ei ole maahan tullut nimeksikään. Hän unohti myös kertoa tutkimuksesta, minkä mukaan Afrikassa ja Lähi-Idässä syntyneet maahanmuuttajamiehet syyllistyvät raiskauksiin 17 kertaa kantasuomalaisia useammin. (Lehti & Salmi & Aaltonen & Danielsson & Hinkkanen & Niemi & Sirén & Suonpää: Maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä)

Huonojen ihmisten mielestä tällainen pölhösuvaitsevaisuus on märkä rätti satojen tuhansien pakolaisleireillä viruvien, todellista hätää kärsivien naisten ja lasten silmille. Heille ei löydy hyviltä ihmisiltä sympatiaa.

Erkki Valtamäki

Ota osaa keskusteluun

3 kommenttia

 1. Valtavan hyvä kirjoitus. Tämä ongelma ei todellakaan ole ns huonojen ihmisten syytä.

 2. Itsensä hyväksi tunteminen

  MINÄ OLEN HYVÄ,
  MINÄ OLEN HYVÄ,
  inhimillisyydessä elävä,
  monen sisimmässä – tuo ajatus – syvä.

  Inhimillisyys – egoa nostattaa,
  seurauksista välittämättä,
  ristiriitoja huomaamatta,
  olen hyvä – se saa riittää.

  On ihmisiä – hyvyyteni esteenä,
  muunnan totuutta – koen tavoitteeni tärkeänä,
  nimittelen – näen vastustajat alhaisina,
  Tervo – tästä parhaana esimerkkinä.

  Ihminen – haluaa olla tarpeellinen,
  hyvä – kunnioitettu – ystävällinen,
  mutta – mielestä tulee ristiriitainen,
  jos haluaa nähdä – kokonaisuuden.

  Vaikeuksista vaietaan,
  yhtä hyvää – masinoidaan,
  vastustajat leimataan,
  syyllistämällä toimitaan.

 3. On toivoa kun sellaiset ihmiset, jotka rakastavat Suomea ja tekevät kaikensa maan puolesta, ovat vielä olemassa. Muuten tuntuu, että taistelu jo menetetty. Ei ole enää luotamusta hallitukseen, jopa poliisiin, valheellisista politikoista puhumatta.

  Henkisesti mukana,
  ”huono mies”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *