HJK osoitti Veikkausliigan kärkiottelussa Seinäjoella, mikä joukkue hallitsee suomalaista jalkapalloa juuri nyt. Se nousi ensimmäisen puoliajan tappioasemasta ansaittuun 2-1 voittoon. Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö 4 027 katsojaa.

SJK - HJK (2)HJK hallitsi pelin ensimmäistä puolta tuntia, mutta sitten tuli SJK. 31. minuutilla Akseli Pelvas latasi pallon verkkoon Wayne Brownin loistavasta esityöstä. Puoliajan loppua SJK hallitsi varsin selvästi, mutta lisämaalit jäivät tekemättä. Paikkoja johtoaseman vahvistamiseen oli useita.
 

– Se oli ensimmäisen puoliajan meidän hyviä hyökkäyksiä ja päästiin hyvin laidalta pelaamaan. Brown laittoi hyvän pallon sinne pilkulle, mistä maaleja on aina kiva laittaa. Pääsin siihen ensimmäisenä ja sain hyvän osuman ja maalin. Sen jälkeen saatiin hyviä luotua tilanteita, mutta ei tällä kertaa enempää maaleja, Akseli Pelvas kertasi avausosumaansa.
 

Toinen puoliaika oli lähes täydellistä HJK:n dominointia. Ottelun 49. minuutilla Erfan Zeneli antoi vapaapotkun, jonka Demba Savage latasi volleysta maaliin. HJK:n painostus jatkui ja se tuotti tulosta vielä kertaalleen. Ottelun voittomaali oli illan komein. Atomu Tanaka veti upean kääntölaukauksen maalin oikeaan alakulmaan, kun peliä oli pelattu 75 minuuttia. Lopussa SJK yritti vaihdoilla piristää peliään. Johannes Laaksonen tuli Jussi Vasaran paikalle ja Ariel "Tuco" Ngueukam korvasi Toni Lehtisen. Yksi vaarallinen paikka saatiin aikaan, mutta HJK puolusti urhoollisesti.
 

Valmentajien kommentit

lehkosuo (2)HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo kehui pelin jälkeen vuolaasti pelaajiensa jaksamista raskaan, mutta voitokkaan viikon jälkeen.
 

– Kovillahan me tuossa oltiin ilman muuta. Meillä on hyvä viikko alla. Interin kotivoitto torstaina ja pari päivää väliä. Väsyneitä miehiä pelin jälkeen koppi täynnä, mutta niin se pitää ollakin. Annettiin kaikkemme ja 2-1 voitto. Tottakai tiukka peli, joka olisi voinut päättyä kuinka vain. Lukemat kuvastaa ehkä kuitenkin meidän pientä paremmuutta kentällä. 30 minuuttia me hallittiin eka puoliajalla, sitten SJK hyökkäsi erittäin vaarallisesti ja teki hienon maalin ja sai otteen pelistä. Viimeiset 15 minuuttia oli heidän hallintaa. Toisella puoliajalla me oltiin taas pikkasen dominoivampia pelissä ja teimme pari maalia ja sitten puolustettiin väsyneenä loppu. Kohtuu hyvä peli meiltä ja pitää onnitella jätkiä, Lehkosuo summasi pelin kulun.
 

valakari (2)SJK:n valmentaja Simo Valakari tunnusti reilusti HJK:n paremmuuden, mutta lupasi joukkueensa ottavan opiksi ja tulevan vielä rinnalle.
 

– HJK:lle ihan vilpittömät onnittelut voitosta. Tässä meidän prosessissa tämä yksi peli kuvaa sitä mistä me ollaan lähdetty ja mihin me ollaan menossa. Ekat 20-25 minuuttia me ei päästy mihinkään ja se oli HJK:n hyvyyttä. Tilannenopeus, tilannekovuus kaikki oli paremmalla tasolla. Ihminen oppii ja me joukkueena opittiin asioita ja ruvettiin huomaamaan, että me pärjätään tässä. Ruvettiin saamaan syöttöjä omille, ruvettiin löytämään niitä välejä ja tehtiin upea maali. Me ei ihan  vielä siellä, missä HJK on. Se nähtiin tuossa tokalla jaksolla, että HJK:n rutiini ja kovien pelien tuoma varmuus tuli esille. Jätkät antoivat kaiken ja ollaan huomenaamulla takaisin työpaikalla ja kun kausi menee eteenpäin me ollaan parempi joukkue. Tämmösiä pelejä me halutaan pelata, SJK:n valmentaja Simo Valakari pohdiskeli.
 

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *