Suomi on saanut hallituksen, ja yllätysyllätys yli puolet ministerikaartista tulee Turku-Nurmijärvi linjan eteläpuolelta. Helsinki-Espoo sai neljä ministeripostia. Vastaavasti koko läntinen ja keskinen Suomi Turun pohjoispuolelta Kempeleeseen asti jäi ilman omaa ministeriä. onni ja minä uusi 2 – KopioVaasan vaalipiiriin ei ministerinpaikkaa herunut. Edellisen kerran näin on käynyt Lipposen II hallituksessa vuosina 1999-2003.

Ei tämä tietenkään mikään yllätys ole, kun ottaa huomioon viime vuosien kehityksen. Ihmiset ajetaan kuntien ja valtiovallan toimenpiteillä etelän keskuksiin ja maaseutua tyhjennetään yhä kiihtyvämmällä nopeudella. Ensin tyhjenevät sivukylät kuntakeskuksiin, sitten kuntakeskukset maakuntakeskuksiin, sitten maakuntakeskukset etelän isoihin kaupunkeihin. Seuraava vaihe onkin muutto etelän aurinkorannoille tai Floridaan. Yllättävän asiassa on se, että hallitusta johtaa keskusta, maalaisten puolue. 

Rikkaiden hallituksen tästä tekee se, että kokoomus sai johdettavakseen tärkeimmäin ministeriön, valtiovarainministeriön. Tuskin se omiltaan mitään pois ottaa. Hallitusohjelmassa on kirjaus, että palkkaverotusta kevennetään niin, että se hyödyttää eniten suurituloisia yli 100 000 euroa tienaavia. Opiskelijoita, työttömiä ja asuntovelallisia kuritetaan vastaavasti rajuimmin. Viimeiset kymmenen vuotta tässä maassa on harjoitettu köyhälistöä kuristavaa ja ökyrikkaita suosivaa politiikkaa. Tuloerot ovat räjähtäneet käsiin, ja eliitille on jaettu miljoonabonuksia ja hirmueläkkeitä. Ei tähän mitään muutosta ole odotettavissa.

Mielestäni perussuomalaisten olisi pitänyt ottaa valtiovarainministerin salkku, ja antaa se Soinin sijaan jollekin toiselle perussuomalaiselle. Soini kun ei jostakin käsittämättömästä syystä sitä pestiä kontolleen halunnut. Puolueessa on monta ministerihartiat täyttävää kansanedustajaa. Nyt äänestäjien odotuksiin ei kyetä vastaamaan. Ei Suomea Euroopasta käsin paranneta.

– Erkki Valtamäki –
 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *