Kansainvälinen ampumahiihto on julkistanut kiellettyjen aineiden käytöstä kärynneiden ampumahiihtäjien nimet. Odotetusti kyseessä oli kolme venäläistä doping ampumahiihto (2)ja yksi ukrainalainen ampumahiihtäjä. Kärynneet urheilijat ovat Venäjän Jekaterina Jurjeva, Irina Staryh, Aleksandr Loginov ja Ukrainan Sergei Sednev. Naishiihtäjien dopingrike paljastui jo joulukuussa.Mieshiihtäjien näytteet olivat vuodelta 2013. Kaikissa tapauksissa oli kyse hapenottoa parantavien EPO-johdannaisten käytöstä.

Loginov asetettiin kilpailukieltoon jo marraskuussa. Sednev puolestaan ilmoitti joulukuussa lopettavansa uransa kesken kauden motivaatio-ongelmien takia. Sednev antoi positiivisen dopingnäytteen tammikuussa 2013 Italian Antholzissa kisan ulkopuolella ja Loginov marraskuussa 2013 Ruotsin Östersundissa kisan ulkopuolella. Kumpikaan urheilija ei ole vaatinut B-näytteen analysointia.

doping ampumahiihtoSednev on voittanut urallaan yhden maailmancupin osakilpailun, ollut kolmesti palkintopallilla sekä voittanut MM-pronssia viestissä vuonna 2011. Loginov on ollut maailmancupissa palkintopallilla kolme kertaa.

Staryh oli antanut positiivisen dopingnäytteen tammikuussa 2014 ja Jurjeva  kaksi positiivista näytettä marraskuussa 2013 Ruotsin Östersundissa. Jurjeva oli saanut jo kesällä kahdeksan vuoden kilpailukiellon ja Starykh kahden vuoden kilpailukiellon. Jurjeva jäi kiinni dopingista jo toistamiseen urallaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *