Koskenkorvan Urheilijoiden jokerin Jere Dahlströmin hurja lyöntivire kaatoi Seinäjoen JymyJussit Antin Areenalla 2-0 (7-2, 4-2). Dahlström löi paikallispelissä 1+5 juoksua ja ratkaisi avausjakson kauden komeimmalla keskikentän läpilyönnillä.

IMG_4349

Koskenkorva aloitti juoksutehtailun Dahlströmin toimesta jo avausvuorossa, kun kotiin kiirehti kärki Jouni Koskela. JymyJussien tasoittavalla tappoheitto kakkoselle lipsahti Antin monttuun ja kotiin ehtivät niin Veli-Pekka Yli-Hirvelä kuin Ilari Siutla. Jakson ratkaisu tapahtui kolmannessa vuorossa. Korva sai kehiteltyä Dahlströmille ajon ja jokeritykki kiitti. Ensimmäisellä sivälluksella kotipesään ehti Juuso Myllyniemi. Sitten nähtiin koko kauden upein puhkaisu. Pallo kiiti kopparien välistä männikköön ja Antti Pukkinen sekä Mikko Kytömäki juoksivat kotiin ja lyöjä itse kiersi kunnarin. Syöksyessään kolmoselle Dahlström törmäsi kolmosvahti Tero Tyynelän kanssa ja teloi nilkkansa. Jalka teipattiin ja jokeri jatkoi peliä. Hän toi vielä tuplajuoksun Juho Hakomäen lyötyä ensimmäisen juoksunsa superpesiksessä. Korva siirtyi ratkaisevaan 6-2 johtoon.

Jakson voittonumerot 7-2 tulivat harhaheitolla Myllyniemen tuomana. Korva tai oikeastaan Jere Dahlströn hallitsi avausjaksoa täydellisesti. JymyJussien tilanteiden kehittely ontui pahasti eikä jokerilyöjille saatu ruokaa kentällä tarpeeksi. Tilannetta kuvaa hyvin se, että Jukka-Pekka Vainionpää kävi mailan varressa avausjaksolla vain kaksi kertaa, tuloksetta.

Toinen tasaisempaa

Toinen jakso alkoi JymyJussien lievällä hallinnalla. IMG_4327Tuomas Raunion kopinyritys painui takaa läpi Korvan ulkokentän arpoessa kiinniottajaa. Kotiin kiirehti Antti Kuusisto. Raunion kunnari tyssäsi kakkospesälle. Korva tuli ensimmäisen tasoittavalla. Ensin oli asialla jälleen kerran Dahlström, tuojana Koskela. Heti perään Kossun toinen lyöjäjokeri Mikko Mahlamäki löysi kadoksissa olleen lyöntivireen ja saatteli Myllyniemen kotiin. JymyJussit tasoitti Tero Viinämäen toimesta toisessa, Yli-Hirvelä toi. Tilanteessa 2-2 mentiin kolmanteen vuoroon.

Jakson voittojuoksun sivalsi Antti Pukkinen, ja Jouni Koskela toi kolmannen henkilökohtaisen juoksunsa. Heti perään Mikko Mahlamäen lyönti saatteli Pukkisen kotiin. JymyJussit ei tästä toipunut ja kaikki kolme sarjapistettä jäivät Koskenkorvalle. Voitto tiesi Kossulle pisteiden tuplaantumista ja JymyJusseille entistäkin tukalampaa asemaa sarjan yhdeksäntenä.

Parhaat

Kentän kuningas oli tietenkin 1+5 lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Jere Dahlström (8/10). Korvan IMG_4321 (2)kakkospalkinnolla muistettiin hyvän sisäpelin pelannutta Antti Pukkista (6/7). Mies löi yhden ja toi kaksi juoksua. Ulkona hänelle sattui pari epäonnistumista, joista vieraat rokottivat kahdella juoksulla. Mikko Kytömäen (4/4) pomppu nousi hyvin ja saldona myös yksi tuotu juoksu. Nuori lukkari Juho Hakomäki pelasi myös hyvän pelin ja löi superin avausjuoksunsa.

JymyJussien ykkönen oli hyvin kentälle mennyt ja juoksun lyönyt kakkoskärki Tuomas Raunio (5/7). Kakkopalkinnon pokkasi myös juoksun lyönyt ja hyvin vaihtanut Tero Viinamäki (4/6). Mies oli vieraiden paras ulkopelaaja. IMG_4331Veli-Pekka Yli-Hirvelä (5/8) toi kaksi juoksua ja meni kentälle totutun tehokkaasti. Joukkueen tykkiosasto oli nyt ruosteessa. Jukka-Pekka Vainionpää (1/6) ja Mikko Vainionpää (2/8) eivät juoksujen makuun päässeet.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *