Ranskalainen yhteiskunta on sekaisin. Valtavat poliisijoukot jahtaavat lehtitaloon terrori-iskun tehneitä tappajia, mutta kaksikko on koko ajan askeleen edellä. ranskan poliisitTapahtumaa näyttää seuraavan uusien iskujen sarja, joiden yhteydestä toisiinsa ei ole selvyyttä. Nyt uhrina oli valvontatyötään tehnyt poliisi. Ihminen on todella raaka, kun sille päälle tulee. Eläimet tappavat syödäkseen, ihmiset tekevät sen muista syistä. Mikä meihin on mennyt?

Ranskan tapahtumat ovat pysäyttäneet koko maailman, vaikka koko ajan eri puolilla maailmaa tapahtuu samanlaisia hirmutekoja. Meidän sukupolvemme on tottunut siihen, että Eurooppa on rauhan tyyssija. Ei ole enää. Ukrainan ja Ranskan tapahtumat ovat siitä karmeita esimerkkejä.

Globaalisuus on johtanut siihen, että ei kukaan eikä missään olla täydellisesti turvassa. Syitä ja seurauksia tähän Ranskan hirmutekoon pohditaan vielä pitkään, mutta oletettavasti mikään ei tule muuttumaan. Asia unohtuu pian ja hätkähdämme uudelleen, kun seuraava isku tapahtuu.

Ei me täällä Suomessakaan olla näiltä tapahtumilta vältytty. Jokelan ja Kauhajoen koulusurmat ovat vielä tuoreessa muistissa. Toivottavasti nämä eivät ole enteitä jostakin vastaavasta täällä rauhallisessa Pohjolassa. Globaalisuudella on hintansa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *