Vuoden viimeinen päivä sujui ainakin Seinäjoella liukkaissa ja sateisissa merkeissä. Mitä sitten on jäänyt mieleen menneestä vuodesta 2014? Jatkuvasti syvenevä lama, yritysten yt-neuvottelut ja irtisanomiset. Hallituksen keskeisten ministerien, pääministeri Jyrki Kataisen ja valtiovarainministeri Jutta stubb selfieUrpilaisen rintamakarkuruus, puolestaan hallitsivat poliittista keskustelua. Kaikesta huolimatta nukkehallitus sai jatkoajan ja toimii rampana ankkana kevään vaaleihin asti. Puoluejohtajia on vaihdettu kokoomuksessa ja demareissa. Kokoomuksen vaihdosta tuli limbo. Demarit onnistuivat vähän paremmin. Keskusta nosti kannatuksensa it-miljonäärin hokkuspokkustempulla pilviin ja saa johtaakseen tulevan hallituksen. Perussuomalaiset taas kompastui puheenjohtajansa "perseenjakopuheisiin".

Eduskunnassa taas on puhuttu lähinnä homoista, lesboista ja kirkon asemasta. Pilkkakirveet ovat lennelleen puolin ja toisin. Joka tapauksessa homot saanevat oikeuden avioliittoon ja adoptioon. Se murentaa entisestään perinteisen kirkon asemaa. Maa on jakautunut kahtia homomyönteisiin ja homovastaisiin joukkoihin. Taistelu toki ei vielä ole ohi.

lentosotakouluMaakunnassa surraan Kauhavan lentosotakoulun loppumista ja elintarvikeviraston lähtöä. Myös Altia eli Koskenkorvan viinatehdas on liipasimella, kuten myös Ähtärin sairaalan kohtalo. Sairaanhoitopiirin taulukauppa nousi otsikoihin ja sai aikaan säpinää niin myyjässä kuin ostajassa. Hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan Jukka Vihriälän muotokuvasta sovittu 30 000 euron hintalappu oli kohtuuton ja johti koko operaation perumiseen. Taiteilija Soile Yli-Mäyry koki taiteilijakunniaansa loukatun. Nyt pähkylöidään soppelia korvaussummaa.

Tänään Seinäjoen Sanomien kolumnisti professori Hokkanen iski meikäläistä vyön alle ja minä tietysti iskin naamakirjassa takaisin. (http://www.seinajoensanomat.fi/blogi/257466-stubbin-junnilat-ja-maki-hakolat)

"Professori Hokkanen valehtelee niin, että korvat heiluu. Näillä valheilla keskusta on saanut täydellisen ylivallan Seinäjoen kuntapolitiikassa. Ja herra Hokkanen on ollut etunenässä näitä valheita juonimassa. Kansa vielä uskoo tuollaista soopaa. Muut puolueet ovat tunnustaneet, että Inton hallitusvalinta meni vastoin vaalitulosta, mutta siitähän Hokkanen kätyreineen vähät välittää. Ei tässä mistään vaalikikkailusta ole kyse, vaan demokratiasta ja vaalien kanatuloksen kunnioittamisesta."

Ilkan uutisointi taas on keskittynyt lähinnä hylätyn kanan kohtalon seuraamiseen. Jo useana päivänä lehden kärkiuutisena on ollut lapualaiskanan seikkailut ja kanan hylkääjien etsintä.

(http://www.ilkka.fi/uutiset/poliisiuutiset/poliisi-epailee-poikajoukkoa-lapuan-kana-tapauksesta-1.1747081)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *