Ylen puoluegallup jaksaa hämmästyttää. Mitä ihme mömmöä kansalle on syötetty, kun se haluaa keskustan takaisin valtaan. Jäljet pelottavat. Puolueen edellisellä valtakaudella maa ajettiin konkurssitilaan, ja iso joukko puolueen nokkamiehiä istui leivättömän pöydän äärellä vastaamassa vaalirahasotkuistaan. pila kreikan velatSitten apuun huudettiin it-miljonääri Oulusta ja johan alkoi tapahtua. Pohjalla käyneet kannatuskäyrät alkoivat sojottaa suoraan taivaalle eikä nousulle ole loppua näkyvissä. Tällä menolla kannatus on pian 50 prosentissa.

Samaan aikaan, kun perussuomalaisten kannatus on alimmillaan sitten vuoden 2010, Kreikasta kuuluu kummia. Maa on ajautumassa poliittiseen kriisiin, ja jos pahimmat kauhukuvat toteutuvat valtaan nousevat vanhan vallan edustajat. Maassa palataan aikaan, jolloin kaikki velvoitteet omalle yhteiskunnalle jätettiin hoitamatta, siis verot ja muut maksut. Samalla apuun rientäneille naapureille jätetään mustapekka käteen.

Meidän on turha haikailla menetettyjen tukimiljoonien perään. Juuri niiden miljoonien, jotka Timo Soini oli alusta lähtien asettanut kyseenalaisiksi. Perussuomalaiset eivät lähteneet mukaan hallitukseen, koska olisivat joutuneet näitä miljoonia tuuleen heittämään ja omat veronmaksajat pulaan jättämään. Nyt tämä selkärankainen ja isänmaallinen teko palkitaan roimalla kannatuksen laskulla. Kyllä politiikka on erikoinen taiteen laji.

carter korikobratOn se vaan vauhdikas ja mielenkiintoinen peli tuo koripallo. Hyppäsin illalla Golfin rattiin ja ajelin haistelemaan paikallisottelun ilmapiiriä Lapuan Urheilutalolle. Kokemus oli unohtumaton. Täysi halli, runsaat 1 000 katsojaa eli pelissä mukana joka solullaan. Ottelu oli juuri niin tasainen ja jännittävä, kuin edellisen keskinäisen matsin perusteella voitiin odottaa. Korikobrat oli yllättänyt koko sarjan ennakkosuosikin Kauhajoen Karhun sen kotiluolassa sunnuntaina. Nyt sama tahti jatkui Kobrien kotiluolassa. Kun peliä oli jäljellä pari minuuttia Karhu vielä johti muutamalla pisteellä, mutta loppusekuntien hurja kiri vei Korikobrat ansaittuun 69-66 voittoon.

Itseäni ihastutti erityisesti Lapuan 204 senttisen laiturin Paul Carterin pelisuoritus. Mies tuntui olevan joka paikassa, välillä mahallaan ja välillä selällään lattialla. Lopulta ratkaisevalla hetkellä minuutti ennen loppua nousee hypäriin ja upottaa ratkaisevan kolmosen. Ihmemies.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *