Yhdestä uudenvuoden lupauksesta aion pitää kiinni tänäkin vuonna. En hanki vieläkään television maksukorttia. urheilun televisiointiOlen vanhan liiton mies ja edellytän, että merkittävimmät urheilutapahtumat tulee näyttää maksuttomilla kanavilta, mieluusti Ylellä. Tällaisia merkittäviä urheilukisoja ovat eri lajien EM-, MM- ja olympiakisat sekä suosituimpien lajien SM-kilpailut. Myös kansallisesti merkittävät urheilutapahtumat, kuten kuninkuusravit ja pesäpallon Itä-Länsi -ottelut on kansalle näytettävä ilmaiseksi.

Arvokisojen televisioinneista on olemassa joitakin kansainvälisiä sopimuksia, mutta niitä kierretään, kuten Suomessa on yleisemminkin tapana, jatkuvasti. MTV näyttää esimerkiksi jääkiekon MM-kisoista vain Suomen pelit ja loppuottelut. Jalkapallon MM-kisoista Yle onneksi näytti kaikki pelit.

Tänään seurasin Tour de Skin avausta Eurosportilta, jota on vielä mahdollista katsoa kaapelin kautta maksutta. MTV, jolla on yksinoikeuden hiihtokisoihin näyttää ne vain maksukanavallaan, kuten myös perinteisen Keski-Euroopan mäkiviikon. Vähäinen ymmärrykseni ei tällaista tajua. Yle näytti, kiitos siitä, kanavillaan lentopallon Suomen cupin huipentumaa Hämeenlinnasta.

Illalla päivitin Waltamedian sivulle uutisen Kylpylähotelli Kivitipun talousongelmista. http://waltamedia.fi/kylpylahotelli-kivitippu-suljettu/ Uutinen kiinnosti lukijoita, sillä kävijämäärät nettilehden sivulla hypähtivät heti huippuunsa.

Lauantaipäivän suru-uutinen oli vuoden 1980 Lake Placidin talvikisojen isonmäen maailmanmestarin Jouko Törmäsen kuolemasta. Hän oli kuollessaan vasta 60-vuotias. Törmänen teki loistavan urheilijauransa jälkeen merkittävän uran myös urheilun kansainvälisessä järjestötoiminnassa. Hän oli kuolemaansa saakka FIS:n mäkikomitean puheenjohtaja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *