Pari arkipäivää ja taas juhlitaan. Nyt vuorossa on vuoden vaihtuminen. Miksei joulua ja uutta vuotta voisi yhdistää, kuten Venäjällä? Säästyttäisiin turhalta räiskimiseltä ja jatkuvilta juhlapyhiltä. Viikon päästä edessä on vielä loppiainen. En pidä tästä putkesta yhtään. Vähemmälläkin pärjäisi.

Joulusta selvittiin kotimaassa kohtuullisen onnistuneesti. Toivottavasti vuoden vaihtuminen ei kasvata sokeutuneiden määrää valtakunnassa. Maailmalla toki on tapahtunut kaikenlaista. Malesialaiskone katosi ja vei meren pohjaan 162 ihmistä. Välimerellä paloi matkustajalautta. Onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä, vaikka muutama ihmishenki menetettiin. Pahempaankin oli ainekset. Kreikassa ei onnistuttu valitsemaan vieläkään presidenttiä ja poliittisen kriisin ainekset leijuvat ilmassa. Mitenkähän meidän lainamiljoonien käy?

amman nurinKeski-Euroopan mäkiviikon avauskilpailu siirtyi lumisateen ja kovan tuulen takia sunnuntailta maanantaille. Mäkiviikon historiassa tapaus on ainutlaatuinen. Koskaan aikaisemmin kilpailua ei ole siirretty. Kisa meni odotusten mukaan. Itävalta juhli kaksoisvoitolla. Stefan Kraft oli ykkönen, Michael Hayböck kakkonen ja Slovenian Peter Prevc kolmas. Ensimmäistä mäkiviikon kokonaisvoittoa tavoitteleva Sveitsin Simon Amman kaatui ja haaveet voitosta menivät sen sileän tien. Suomen Lauri Asikainen sijoittui mukavasti yhdenneksitoista. Muita suomalaisia ei toisella kierroksella näkynyt.

Jotenkin mäkiviikosta on mennyt hohto, ainakin minun silmissäni. Ehkä asiaan vaikuttaa suomalaisten vaisut esitykset ja se, että lähetykset on siirretty maksukanaville. Toki Eurosportilta kisaa voi seurata, mutta silti uudenvuodenpäivä ja Garmisch-Partenkirchenin televisiolähetys kuuluivat aina ennen vahvasti perinteisiin. Nyt tämä side on katkaistu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *