Pitkät joulunpyhät takana ja kinkun sulattelu aloitettu kuntosalilla ja uima-altaassa. Muutama lisäkilo ponnahti jouluherkkuja nauttiessa, mutta nyt alkaa terveellisempi elämä, toivottavasti.

Kuntosali- ja uimahallireissun jälkeen innostuin ensimmäistä kertaa tällä kaudella salibandymatsista. Seinäjoen Urheilutalolla kohtasivat kärkiottelussa Jyväskylän Happee ja Seinäjoen Peliveljet. Viime vuoden mestari Happee oli piirun verran parempi ja voitti 6-5.

Jostakin kumman syystä en tunne salibandyyn samanlaista intohimoa, kuin perinteisiin palloilulajeihin. Laji on mielenkiintoinen, vauhdikas ja täynnä tapahtumia, mutta silti jotakin siitä puuttuu. Se ei voi johtua siitä, etten olisi lajia harrastanut. Olin ensimmäisten joukossa hankkimassa Ruotsista salibandy- tai silloin unihoc-välineitä maahan. Toimin liikunnanohjaajana Huutoniemen sairaalassa vuonna 1975 ja tilasimme Ruotsin kuntourheiluliitosta muutaman setin Vaasaan.

vauhdikas tilanneOlen joskus miettinyt urheilulajien järjestystä omassa arvomaailmassani. Ensimmäisenä tulee rakkain lajini pesäpallo, sitten tasaisesti yleisurheilu ja perinteiset hiihtolajit. Palloilulajeista pesäpalloa seuraa lentopallo, ja sen jälkeen tasavahvoina jalkapallo, jääkiekko ja koripallo. Kaikkia näitä olen jollakin tasolla harrastanut. Salibandy, amerikkalainen jalkapallo, käsipallo ja muut pienemmät palloilulajit seuraavat perässä. Ravit vetävät myös puoleensa. Yksilölajeista kiinnostaa seuraavaksi eniten paini, pikaluistelu, taitoluistelu, uinti, suunnistus, painonnosto, golf, nyrkkeily ja talviset alppilajit. Moottoriurheilu ei ole minua koskaan erikoisemmin sykähdyttänyt. Toki kaikki urheilulajit kiinnostavat aina silloin, kun suomalaiset menestyvät.

Sunnuntaipäivää synkensi kaksi isoa onnettomuutta maailmalla. Malesialaiskone katosi jälleen Aasian rannikolla ja Välimerellä autolautta syttyi tuleen. Lentoturma vei kaikki 162 koneessa ollutta, laivapalossa onneksi selvittiin vähemmällä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *