alahärmän kirkkoTänään on kulunut tasan 28 vuotta siitä, kun Tuulan kanssa sanoimme toisillemme "TAHDON" Alahärmän kauniissa kivikirkossa. 28 vuodessa on ehtinyt tapahtua todella paljon. Pesueemme on kasvanut viisihenkiseksi ja lapset ovat jo lentäneet pesästä. Olemme rakentaneet oman talon Seinäjoen Pajuluomalle Mittakepintie 14:ään. Vuosien saatossa on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta isossa kuvassa kaikki on mennyt todella upeasti.

Juhlistimme vuosipäivää pullakahveilla Seinäjoen Torikeskuksen lounaskahvila Herkkukontissa. Miellyttävä juhlahetki.

Sanomalehdet ovat tänään täyttyneet Tyynellä valtamerellä kymmenen vuotta sitten tapahtuneen luonnonkatastrofin tsunamin muisteluista. Tsunamissa kuoppala perttimenehtyi tai katosi lähes 300 000 ihmistä ja miljoonat menettivät kotinsa. Suomalaisia menehtyneiden joukossa oli 179. Aiheesta on kirjoitettu useita kirjoja ja tehty lukemattomia dokumentteja. Itselleni koskettavimman kirjan teki seinäjokelainen Pertti Kuoppala. Hän menetti tsunamissa tyttärenpoikansa, seitsemän kuukauden ikäisen Aren. Kuoppalan kirja "Aren pieni pikkulilli" kertoo norjalais-suomalaisen Tuula ja Stein Ulven perheen taistelusta luonnonvoimia vastaan. Isä Stein ei pystynyt pitämään pientä Area sylissään, vaan luonnonvoimat vetivät pidemmän korren. Perheen pojat Theo, 6-vuotta ja Ivo 5-vuotta sekä vanhemmat selvisivät tsunamista hengissä. Kuoppala kertoo kirjassa, miten pikku-Are pitää pikkurillillään tiukasti vaarin omasta pikkurillistä kiinni heidän nukkuessaan päiväunia vain viikko ennen tsunamia. Koskettava ja liikuttava tarina.

Myös entisten työkaverieni Kari Lumikeron ja Aki Blombergin tekemä dokumentti "Surun aalto" kosketti. Lumikero oli vuonna 2004 ensimmäisten joukossa raportoimassa onnettomuudesta. Hän koki läheltä ihmisten tuskan ja ahdistuksen. Dokumentin mieleenpainuvin osa oli kolmilapsisen perheenäidin kohtalo. Hän menetti koko perheensä ja loukkaantui itse vakavasti. Hän joutui viettämään tsunamin jälkeisen yön aaltojen mylläämällä mutapellolla liskojen ja käärmeiden seassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *