nordea verkkohyökkäysTässähän ollaan ihan viikkovillissä. Tänään ei olekaan maanantai vaan perjantai. Menin Nordean verkkopankkiin maksamaan laskuja, ja huomasin, että palvelu ei toimi. Verkkohyökkäys oli ensimmäisenä mielessä, kuten muutama päivä sitten Osuuspankissa.

Tein aiheesta uutisen Waltamediaan. (http://waltamedia.fi/verkkohyokkays-nordeaan/) Silloin vielä Nordea kiisti verkkohyökkäyksen, ja epäili vikaa omassa järjestelmässä. Myöhemmin illalla pankki tiedotti, että hyökkäyksestä oli sittenkin kysymys.

Päivän mittaan sitten medioissa pohdittiin, ketkä mahdollisesti ovat hyökkäyksien takana. Osuuspankin ongelmat kun jatkuivat edelleen. Hurjimman arvion antoi Ylen uutisissa kyberturvallisuuden professori Jarmo Limnéll, joka piti mahdollisena, että joku vieras valtio voi olla hyökkäyksen takana. Silloin tarkoituksena on testata suomalaista turvajärjestelmää. Yleisin olettamus kuitenkin on se, että asialla ovat harrastelijat. Vakavastihan tällaiseen asiaan tulee kaikesta huolimatta suhtautua.

Tänään myös varmistui lopullisesti se, että Seinäjoen itäinen ohitustie tulee kulkemaan suunnitelmien mukaisia linjauksia pitkin. Kaikki KHO:lle tehdyt valitukset kaatuivat ja asia on loppuun käsitelty. Yksityinen ihminen on aina heikoilla taistelussa järjestelmää vastaan. Nurmolaiset viljelijät jäivät jälleen kerran kakkoseksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *