onni ja minä uusi 2 – KopioOlen käsittänyt, että Suomi on demokraattinen maa, missä määräajoin kansalaiset saavat päättää kuka tai ketkä tätä järjestelmää johtavat ja asioistamme päättävät. Demokratian tulee toimia kaikilla vallankäytön tasoilla, eduskunnassa, valtuustoissa, hallituksissa, lautakunnissa ja muissa kansalaisten valitsemissa hallintoelimissä.

Demokratiaan ei kuulu se, että jossakin vaiheessa kansalaisten tahto sivuutetaan ja asioista päättävätkin muutamat harvat puoluepamput. Näin on käynyt Seinäjoen kaupunginhallinnossa. Päätöstä, missä minut, joka sain vaaleissa kohtuullisen vahvan äänestäjien tuen, tiputettiin arvottomalla pudotuspelillä minulle kuuluvalta luottamuspaikalta, eivät ratkaisseet vaaleissa valitut valtuutetut, vaan pieni puoluepamppujen klikki. Siihen kuuluvat ns. keskeiset poliitikot vanhoista puolueista ja muut juoksevat lampaiden tavoin perässä.
 
Valinnassa ei toteutunut kansan tahto, vaan vaikuttimena oli Kari Hokkasen ja kumppanien minua kohtaan tuntema inho. Minä kun tahdon joskus olla valtaapitävien mesenaattien kanssa eri mieltä. Sain vaaleissa reilusti suuremman äänimäärän (617 ääntä), kuin yksikään kaupunginhallitukseen nyt valituista henkilöistä. Silti minut heitettiin sivuun kuin märkä rukkanen. Eihän tämä ole demokratiaa vaan anarkiaa.
 
Tähän lopputulokseen päädyttiin härskisti vaalilakia ja demokratiaa halveksien ja jopa äänestyksen tulosta sabotoiden. Kerta ei ollut ensimmäinen, sillä tätä on jatkunut koko vuoden 2012 kuntavaalien jälkeisen ajan. Kaksi vuotta sitten pääsyni kaupunginhallitukseen torpattiin vetoamalla tasa-arvolakiin. Minulla oli jotakin ylimääräistä jalkojeni välissä. Nyt, kun minä puolestani vetosin tähän samaaan lakiin, sitä ei enää tarvinutkaan noudattaa. Lakia sovelletaan kulloistenkin tarkoitusperien mukaan.
 
Samassa yhteydessä pääsyni oman valtuustoryhmän ehdottamana teknisen lautakunnan jäseneksi äänestettiin nurin muiden puolueiden toimesta. Silloinkin vaali tapahtui lainvastaiseksi ja se jouduttiin uusimaan seuraavassa kokouksessa. Viimeisin episodi tapahtui, kun kaupunginhallitus nimesi edustajat uuden elinkeinoyhtiö INTO:n hallitukseen. Pudotuspelillä edustamalleni ryhmälle kuntavaalin tuloksen perusteella kuuluneen paikan kaappasi keskusta. Minut siirrettin tylysti sivuun.
 
Ensimmäisen kerran koin tämän laittoman toiminnan itseäni vastaan kuntavaaleissa vuonna 2004. Silloin neljäkymmentä minulle kuulunutta äänestyslippua löytyi vaalien jälkeisenä maanantaina äänestyspaikkana toimineen Törnävän koulun roskakorista. En silloin nostanut asiasta suurempaa meteliä siksi, että tulin valituksi valtuustoon ilman näitä siivojan roskakorista löytyneitä ääniä. Vaalivirkailijat rikkeensä toki tunnustivat ja kertoivat näin käyneen "epähuomiossa". Uskokoon ken tahtoo.
 
– Erkki Valtamäki-

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *