Alajärven Ankkurit näytti Ilkka Areenalla, että kauden menestys ei ole sattumaa. Se hävisi avausjakson selvästi 0-4, mutta iski toisen jakson ensimmäisessä vuorossa viisi juoksua, ja laittoi JymyJussit polvilleen. Lopullinen sinetti tuli kotiuslyöntikisassa, jonka Ankkurit voitti 3-2. Loppulukemat 1-2 (4-0, 2-6, 0-0, 2-3) kuvaavat hyvin pelin voimasuhteita.

Tuoreen tangokuningattaren Susanna Heikin avausheiton jälkeen JymyJussit hallitsi tilanteita mielin määrin. IMG_4996Jukka-Pekka Vainionpään kupperi putosi kaksi kertaa saatellen kotiin niin Veli-Pekka Yli-Hirvelän kuin Juho Peltoniemen. Kolmannessa vuorossa tuli lopullinen niitti. Jokeri Markus Hallasuon painuva pallo suuntautui Alajärven kakkoskopparin Henri Heikkisen eteen aivan rajan pintaan. Polttolinjan ja kopparin arpoessa kummalle lyönti kuuluu, livahti pallo Aki Oravan räpylän kautta sivuaitaan asti. IMG_5054Ilari Siutla ja Antti Kuusisto kiersivät kotiin ja Hallasuo itse ehti kakkoselle. Tilanne oli 4-0 ja jakso taputeltu.

Ankkurit sai avausjaksolla juoksijan kolmoselle vain yhden kerran. JymyJussien linja pelasi liikkuvasti ja tehokkaasti. Etenkin Tero Tyynelä oli oivalla pelipäällä tuhoten etenijöitä niin kakkoselle kuin kolmoselle. Ankkurien joukkue joutui tuleen hivenen varamiehisenä, kun kaksi vakiomiehistön pelaajaa Kari Kellokoski ja Juha-Matti Jaatinen puuttuivat kokoonpanosta. Kellokoskea paikkasi hyvin Nurmon Jymyn kasvatti Joonas Riikilä, joka pelasi ensimmäisen superpesisottelunsa.

Ankkurit iskee

IMG_5065Toinen jakso alkoi JymyJussien kannalta mahdollisimman huonosti. Jere Saukko iski ykköstilanteessa kakkossaumasta läpi eikä koppari Tuomas Raunio ehtinyt syöksystä huolimatta pysäyttä palloa. Lopulta se sirvahti Raunion rapylän kautta "hilan alle" parkkipaikalle. Viljo Sillanpää juoksi kotiin ja Saukko itse tuuletti kolmosella kunnaria. Kun vielä Sasu Iivarinen kotiutti Saukon, oli tilanne hetkessä 0-3. JymyJyssien tuskaa lisäsi vielä Petrus Puputti, jonka pystäri saatteli IMG_5094Iivarisen kotiin. Sasu Iivarinen ehti vielä uudella lyöntikierroksella kotiuttamaan Sillanpään. Näin ensimmäisen vuoron jälkeen taululla olivat tylyt lukemat 0-5.

JymyJussien pelistä katosi saman tien puhti, ja epäonnistumiset seurasivat toisiaan. Kuvaavaa tilanteelle oli toinen vuoro, missä vain neljä seinäjokelaista ehti tarttua mailaan ennen kolmatta paloa. Vasta kolmannessa vuorossa Mikko Vainionpää onnistui iskemään kupperinsa kakkosluukusta läpi ja Antti Kuusisto kiersi ykköseltä kotipesään. Ankkurit kuitenkin karkasi samassa vuorossa jo 1-6 johtoasemaan, kun Joonas Riikilä löi superin avausjuoksunsa. Kotiin syöksyi Petrus Puputti. JymyJussien Ilari Siutla pystyi viimeisessä vuorossa saattelemaan Raunion kotiin. Näin toinen jakso meni Ankkureille 2-6.

Kotiuslyöntikisaan

Runsaat 1 900 katsojaa saivat nauttia pelistä koko rahan edestä, sillä supervuoro päättyi 0-0. Kotiutuslyöntikisan Ankkurit aloitti vahvasti. Loistavan kauden pelannut jokeritykki Sami Mikkolanaho iski vastustamattoman kupperin kakkospuolelle ja Riikilä ehti kotiin. Tämän jälkeen Ankkurien juoni pelinjohtaja Matti Iivarinen komensi pelaajansa käyttämään lyhyitä. Oma poika Sasu Iivarinen totteli ja laittoi sopivan mittaisen hidastetun ykköspuolelle eikä Antti Kuusisto ehtinyt hätiin. Sillanpää juoksi 0-2. Seuraavana vuorossa oli Joni Matintupa, jonka näpäys ykkösrajaan oli edellistäkin parempi ja Mikael Penninkangas syöksyi kolmannen juoksun.

JymyJussien kotiuttajista onnistuivat Jukka-Pekka Vainionpää, jonka kupperilla Viita juoksi kotiin sekä Antti Kuusisto. Kuusiston keskisaumalyönnillä kotipiiriin ehti nopea Tuomas Raunio. Kaksi viimeistä paria epäonnistuivat ja Alajärven Ankkurien voitontanssi alkoi niin kentällä kuin katsomossa.

Parhaat

IMG_5103Ankkurien ykkönen oli toisen jakson nousun käynnistäjä Jere Saukko (8/10). Mies pelaa nyt parasta kauttaan. Tänään saldona oli kunnari ja yksi tavallinen sekä kaksi tuotua juoksua. Kakkospalkinnon pokkasi hyvin kärkenä kentälle mennyt sekä yhden lyönyt ja tuonut  Petrus Puputti (6/9). Lukkari Janne Kivipelto (2/7) piti JymyJussien lyöjät kurissa ja juoksijat pesillä. Myös Sasu Iivarinen (4/8) voi olla päiväänsä tyytyvänen. Saldona oli kaksi lyötyä sekä yksi tuotu juoksu.

JymyJussien onnistumiset jäivät ensimmäiselle jaksolle. tasaisesta ryhmästä ykköspalkinnolla muistettiin Antti Kuusistoa (5/8) Hänenkin tehonsa hiipuivat toisella jaksolla. Kakkoseksi noteerattiin avausjakson ratkaisevat juoksut lyönyt Markus Hallasuo (2/5). Tero Tyynelä kunnostautui ulkona ja Jukka-Pekka Vainionpää sisällä. Vainionpään mailasta lähti avausjakson kaksi ensimmäistä juoksua.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *