Alajärven Ankkurien vuoro oli lisätä Seinäjoen JymyJussien tuskaa superpesiksessä voittamalla paikalliskamppailun Kitrolla 1-0 (6-6, 3-2). JymyJussit on nyt hävinnyt kolme viimeistä peliään ja vajonnut kolmossijalta kuudenneksi. Alajärvi puolestaan nousi voittonsa ansiosta JymyJussien kanssa samaan pistemäärään.

mikkolanaho (2)Ensimmäisellä jaksolla kovaan lyöntivireeseen päässyt Ankkurien jokeri Sami Mikkolanaho siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon Petrus Puputin juostessa. JymyJussit tasoitti samassa vuorossa Miika Anttilan lyönnillä. Ilari Siutla toi. Näissä numeroissa jatkettiin kolmanteen vuoropariin. Silloin asialla oli taas Mikkolanaho ja tuojana Jere Saukko. Tilanne oli 2-1. Saman vuoron tasoittavalla alkoivat JymyJussien juoksujuhlat. Ensin jokerina pelannut Mikko Vainionpää kotiutti Siutlan. Antti Kuusiston lyönti saatteli kotipiiriin Tero Viinämäen ja vielä Markus Hallasuon lyönti Jukka-Pekka Vainionpään. Ennen viimeistä vuoroparia tilanne oli 2-4 vieraille.

Mikkolanahon hurja vire jatkui. Nyt kotiin kirmaisi Juha-Matti Jaatinen ja tilanne oli 3-4. Tasoitusjuoksun isä oli lukkari Janne Kivipelto, jonka lyönnillä Sasu Iivarinen ehti kotiin. Ankkurien painostus jatkui ja Mikkolanaho juoksi kotiin harhaheitolla. Kun vielä Kari Kellokoski saatteli Saukon kotiin oli tilanne ennen vieraiden viimeistä sisävuoroa 6-4. JymyJussien kirin aloitti Viinamäki ja kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä kiirehti kotipesään. Tasoitusjuoksusta vastasi J-P Vainionpää lyömällä Viinamäen kotiin. Näin tasainen ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 6-6.

Toisen jakson juoksutilin avasi jälleen Sami Mikkolanaho, jonka mailasta lähti neljäs henkilökohtainen juoksu, tuojana Jaatinen. Mikko Vainionpää tasoitti toisessa vuorossa tilanteen 1-1:een. Juoksun toi Viinamäki. Sasu Iivarinen kuittasi toisessa ja kolmannessa vuorossa kahdella juoksulla. Molemmat toi Jere Saukko. Saukon saldo oli peräti neljä tuotua juoksua. Jukka-Pekka Vainionpää pysty viimeisessä kaventamaan yhdellä, Kuusiston juostessa. Näin Ankkurit sai juhlia kahta sarjapistettä ja 1-0 voittoa rakkaasta vihollisesta Seinäjoen JymyJusseista kotikentällään Kitrolla.

Parhaat

jere saukkoAnkkurien paras oli neljä juoksua tuonut ja lähes 100%:n tehoilla etenijöitä vaihdellut Jere Saukko (8/9). Paljon hänestä ei jäänyt jälkeen neljä juoksua iskenyt ja yhden tuonut jokeri Sami Mikkolanaho (5/7). Samaan tasoon ylsi myös Sasu Iivarinen (5/5), jonka tehot olivat palkittujakin komeammat. Kaksi lyötyä ja yksi tuotu juoksu merkittiin miehen tilille. Petrus Puputti (5/7)meni hyvin kentälle ja toi yhden juoksun. Juha-Matti Jaatinen siutla (2)(3/5) toi kaksi juoksua.

JymyJussien ykkönen oli lähes 100 %:n sisäpelin pelannut Ilari Siutla (8/9). Hän toi kaksi juoksua. Kakkospalkinnon pokkasi yhden juoksun tuonut kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä (5/6). Tero Viinamäki (4/8) toi kolme ja löi yhden juoksun. Antti Kuusisto (5/6) löi ja toi yhden juoksun. Jukka-Pekka Vainionpää (3/7) jäi nyt vastapuolen jokerin varjoon, vaikka löikin kaksi juoksua. Myös Mikko Vainionpään (4/9) tilille kirjattiin kaksi lyötyä juoksua.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *