aki samuli 2Nastolalainen Aki Samuli kruunattiin vuoden 2015 tangokuninkaaksi. Samuli keräsi niin tuomaristolta kuin alueraadeiltakin täydet pisteet. Hän oli myös yleisöäänestyksen ykkönen. Superfinaalissa olivat vastakkain kokenut mäntsäläläinen Kalle Jussila ja Aki Samuli. He esittivät vuorotellen duettona tangokuninatar Susanna Heikin kanssa Montenegron tämän vuoden euroviisukappaleen "Hyvästi". Suomenkieliset sanat lauluun on tehnyt vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila.

– En olis uskonut, kun kisaan lähdin, että tähän päädytään. Mutta on kyllä ihan älytön fiilis, herranjumala. Nyt pitää vaan täyttää näin yksimielisen suosion asettamat odotukset. ja olla Suomen paras tangokuningas, tuore voittaja kommentoi heti kruunauksen jälkeen.

IMG_5028Tangofinaalissa olivat mukana Samulin ja Jussilan lisäksi laihialainen Juha Hautaluoma, laitilalainen Rami Rafael, Lapista kotoisin oleva, mutta Maarianhaminassa asuva Markku Ketola sekä tamperelainen Benjamin Enroth. Ketola ja Enroth putoivat kisasta jo ensimmäisellä karsintakierroksella.

Kärkikaksikko erottuu

kalle jussilaSamuli, Jussila, Hautaluoma ja Rafael joutuivat alueraatien arvosteltaviksi. Siinä tangofinaaleiden ainoa pohjalaisedustaja Juha Hautaluoma esitti Dannyn tunnetuksi tekemän kappaleen "Hiljainen kitara". Alueraadit eivät esityksestä pitäneet, vaan jättivät Laihian pojan tylysti nollille. Myöskään Rami Rafaelin Danny-tulkinta "Tuntematon" -hitistä ei saanut alueraateja syttymään. Jatkopaikka jäi kahden pisteen päähän.

Kalle Jussila sen sijaan vakuutti raatilaiset. Hänen esittämänsä tangoversio Dannyn 60-luvun suosikkikappaleesta "Tuuliviiri" keräsi alueraadeilta 36 pistettä ja mies meni superfinaaliin. Jussilan taistelupariksi loppuhuipentumaan nousi odotetusti Aki Samuli. Hänen esityksensä "Vähän ennen kyyneleitä" -hitistä keräsi alueraadeilta täydet 50 pistettä.

Nuoruus ja kokemus

Superfinaalikaksikko edusti kokemusta ja nuoruutta. Naisten finaalissa kokemus vei voiton. Nyt oli valttia nuoruus. Aki Samuli Hakonen on toki jo 33-vuotias, mutta 21 vuotta kilpakumppaniaan Kalle Jussilaan nuorempi. Finaaliduetossa Kalle Jussila onnistui paremmin, mutta tuomaristo huomio kokonaisuuden, ja antoi Aki Samulille täydet viisi ykkössijaa.

Näin tangokuninkaan kruunu matkusti vuodeksi Nastolaan.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *