Barcelonasta Düsseldorfiin matkalla ollut saksalaisen Germanwings-lentoyhtiön Airbus A320 -lentokone putosi Ranskan Alpeilla.

Kone putosi vaikeakulkuiselle vuoristoalueelle, jossa ei ole juurikaan asutusta. Koneessa oli Germanwingsin mukaan 150 ihmistä, joista 6 oli miehistön jäseniä. Ranskan liikenneministeriön mukaan kukaan ei selvinnyt onnettomuudesta hengissä. Sää oli onnettomuushetkellä alustavien tietojen mukaan melko hyvä.

Turmakoneessa oli Saksan, Espanjan ja Turkin kansalaisia, kerrottiin Ranskan presidentin Francois Hollanden ja Espanjan kuninkaan Felipe VI:n yhteisessä tiedotustilaisuudessa Pariisissa. Germanwingsin mukaan koneessa oli 67 saksalaista, mutta yhtiön mukaan tämä ei ole varma lukema ja saattaa vielä muuttua. Espanjalaisia matkustajista oli niin uutistoimisto Reutersin kuin espanjalaislehti El Mundonkin mukaan 45.

Syystä ei vielä tietoa

Germanwingsin toimitusjohtajan Thomas Winkelmannin mukaan kone putosi jyrkästi noin kahdeksan minuuttia. Mitään syytä putoamiselle ei vielä kerrottu. Onnettomuuskoneella oli ikää 24 vuotta. Sen ei kuitenkaan uskota vaikuttaneen onnettomuuteen. Ranskan lennonjohto menetti yhteyden koneeseen, kun se oli noin 1 800 metrin korkeudessa. Winkelmannin mukaan Lufthansan teknikot olivat tarkistaneet turmakoneen viimeksi maanantaina Düsseldorfin lentokentällä. Koneen kapteeni oli lentänyt Germanwingsillä ja Lufthansalla 10 vuotta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan lentokoneesta ei lähetetty hätäviestiä. AFP:lle asian vahvisti Ranskan ilmailuviranomainen. Viranomaisten mukaan viestin lähetti lennonjohto sen jälkeen, kun se ei enää saanut Germanwingsin lentoon yhteyttä.

https://www.youtube.com/watch?v=UYk3NE4Bbiw

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *