Vasta 17-vuotias Emil Lidman nousi Seinäjoen Jalkapallokerhon sankariksi laukomalla voittomaalin FC KTP:n verkkoon 88. peliminuutilla. Simo Valakarin mukana Seinäjoelle tullut Käpylän Pallon kasvatti pelasi tänään toisen liigaottelunsa.

– Tahvanainen pääsi laidasta hyvin murtautumaan ja siitä näin, ettei se voi sinne eteen laittaa, koska siellä oli niin paljon ryysistä. Piti jäädä kakkospallolle ja siihen se tuli aika hyvin, kun kaikki ryntäsi poispäin, niin etunurkka jäi auki ja vedin siitä sisään. Ei vois paremmin mennä kotidebyytti. Ihan mahtava fiilis on,  ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Lidman iloitsi.

IMG_5230Toinen ottelun ratkaisuhetkistä koettiin, kun peliä oli pelattu 34 minuuttia. Jalkapallokerhon Mehmet Hetemaj antoi läpisyötön Bahrudin Atajicille, jonka edessä oli enää maalivahti Jere Pyhäranta. Shane McFaul käytti viimeistä keinoa, ja kaatoi Atajicin aivan rankkarirajan tuntumassa. Seurauksena oli punainen kortti ja lähtö kentältä. KTP joutui pelamaan loppuajan kymmenellä pelaajalla.

Seinäjokelaisilla oli avauspuoliajan lopussa useita maalipaikkoja, mutta aina edessä oli hienon pelin pelannut kotkalaismaalivahti Pyhäranta. Tauolle mentiin tasalukemissa 0-0.

IMG_5237 (2)SJK dominoi

SJK:n yhden miehen ylivoima alkoi näkyä toisella puoliajalla, joka oli lähes täydellistä kotijoukkueen dominointia. Palloa vain ei saatu Pyhärannan taakse millään ilveellä. Vasta, kun valmentaja Simo Valakari 73. minuutilla päästi kentälle oman kasvattinsa Lidmanin, alkoi tapahtua. Lidman ehti laukoa kohden KTP-maalia neljästi, ennen lopullista niittiä. Timo Tahvanaisen keskitys löysi toisesta aallosta 17-vuotiaan nuorukaisen tossun kärjen ja viuhuva laukaus upposi maalin vasempaan alakulmaan. Jalkapallokerho oli saanut oman sankarinsa.

Emil Lidman tuli Seinäjoelle pari vuotta sitten valmentaja Simo Valakarin mukana. Hän oli pelannut Käpylän Pallon juniorijoukkueessa juuri Valakarin valmennuksessa.

– Kyllä heti näin, että pojasta tulee pelimies. Paljon tehtiin hommia silloin ja paljon on vielä jäljellä. Nyt se vasta oikeastaan alkaa. Emilin kohdalla tärkeintä on se, että pysyy terveenä. Pojasta löytyy pallollista osaamista ja kylmäpäisyyttä. Hän uskaltaa mennä yksi vastaan yksi pelajasta ohi ja on hyvä viimeistelemään, kuten tänään nähtiin, Simo Valakari iloitsi.

IMG_5219Parhaat

SJK:n ykkönen oli tietysti voittomaalin viimeistellyt Joel Lindman. Nuorukainen ehti 20 minuutin kentällä oloaikanaan saada paljon aikaan. Toinen onnistuja oli pitkään pimennossa ollut Bahrudin Atajic. Ruotsista Seinäjoelle siirtynyt bosniahertsegovinalainen pallotaituri oli jatkuvasti kotkalaispuolustuksen riesana. Timo Tahvanaisen nousut oikealta laidalta olivat koko ajan vaarallisia.

KTP:n ykkönen oli ehdottomasti maalivahti Jere Pyhäranta, joka torjui ottelussa lähes kaiken mahdollisen.

SJK katkaisi samalla kolme ottelua kestäneen maalittoman putkensa ja nousi Veikkauliigassa kolmanneksi ohi FC Interin. Eroa liigajohtaja HJK:iin on seitsemän pistettä, mutta pelejä pelattuna kolme vähemmän.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *